Logo telstar-online.nl

Minder bezoekers toegestaan in de kerken

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - “In onze kerken hebben we het goed geregeld om veilig een viering bij te wonen met een aantal mensen dat past bij de grootte van het kerkgebouw”, dat stelt Aad van den Broek van de parochie Christus Koning.

“Door de nieuwe maatregelen van de overheid, in verband met het toegenomen aantal coronabesmettingen, mogen er vanaf nu weer slechts 30 personen in de kerken een viering bijwonen. Voor het bijwonen van een viering moet ook weer geregistreerd worden”, vertelt hij.

Dat geldt voor alle kerken van de parochie Christus Koning dus ook in Pijnacker en Nootdorp. Naast de andere maatregelen, zoals anderhalve meter afstand houden, worden bezoekers ook gevraagd een mondkapje te gebruiken als extra bescherming. Omdat er minder bezoekers per viering zijn toegestaan is besloten het uitzenden van de zondagochtend viering via het YouTube kanaal weer te hervatten.

Op de website parochiechristuskoning.nl vindt u meer en actuele informatie over de coronamaatregelen in de kerken, hoe u kunt registreren, wanneer en waar er vieringen zijn, de links naar de internetuitzendingen etc.

Op de website van het bisdom Rotterdam is ook de reactie te lezen van de RK Kerk op de oproep van minister Grapperhaus. Mocht u vragen hebben dan kunt u gerust even bellen met een van de secretariaten waarvan de openingstijden en telefoonnummers te vinden zijn op de website van de parochie en in het kerkblad De Morgenster.

Meer berichten