Logo telstar-online.nl

PLUS Sabine Zondag wijzigt ouderen/kwetsbaren uurtje!

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Afgelopen week was de eerste week dat alle supermarkten in Nederland verplicht 2 uurtjes zich moesten open stellen voor ouderen en kwetsbaren.

Door premier Rutte werd gezegd tijdens de persconferentie dat dit mimimaal tussen 7 en 8 uur moest zijn, echter is daar verandering in gekomen. Deze week is bepaald dat supermarkten zelf de vrijheid hebben om hun ouderen uurtjes in te delen en daarom past Sabine Zondag de uren aan voor haar winkel.

Sabine Zondag: “Afgelopen week waren wij voor het eerst open om 7 uur en we hebben gemerkt dat wij hier ongeveer 5 klanten per dag een plezier mee deden. Niet zo gek, want 7 uur is natuurlijk erg vroeg! Nu het niet meer verplicht is om deze tijden te hanteren kiezen wij voor nieuwe tijden. Wij denken hiermee ouderen en kwetsbaren een plezier te doen en het winkelen aangenamer te maken.”

“Wij zien dat collega supermarkten kiezen voor ochtend of avond tijden voor de speciale uurtjes, terwijl deze doelgroep veel liever later in de ochtend en in de middag de boodschappen doet. Ook al gaat het ons omzet kosten, omdat we tijdens deze uren onze gebruikelijke klanten zullen missen, toch willen wij de ouderen en kwetsbaren helpen door nieuwe tijden in te richten. We moeten het ten slotte samen doen!”

“Vanaf aanstaande maandag tot en met vrijdag hebben wij twee nieuwe ouderen/kwetsbaren uurtjes. Namelijk van 10:00 tot 11:00 en van 14:00 tot 15:00. Wij vragen onze overige klanten om hier rekening mee te houden en op een ander tijdstip de boodschappen te komen doen.”

“Tot slot is het leuk om te vertellen dat wij deze week nieuwe kassa’s erbij hebben gekregen. Vanaf nu kan je ook gebruik maken van scan & go in onze winkel en afrekenen met de zelfscan via selfpay. Onze kassa’s zijn dus weer hyper modern en ons altijd vrolijke kassa team staat klaar om je te helpen met deze nieuwe vorm van afrekenen. Uiteraard hebben wij ook nog reguliere kassa’s voor klanten die het gezellige praatje met de caissière niet kunnen missen”, aldus Sabine.

Meer berichten