Reanimatie- en AED cursussen weer begonnen! | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Reanimatie- en AED cursussen weer begonnen!

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Met ingang van 1 september is STREEP weer met reanimatie/AED basis- en herhalingscursussen begonnen met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Ook is STREEP weer met de EHBO herhalingslessen begonnen. STREEP is de stichting waaronder AED Pijnacker-Nootdorp, EHBO Pijnacker en Evenementen EHBO Pijnacker vallen.

Vanwege de RIVM richtlijnen zitten de cursisten in het clubhuis van de Pijnackerse Watervrienden op 1,5 meter van elkaar, heeft iedereen een eigen reanimatiepop met een Kiss of Life, desinfectiemateriaal en een AED-trainer.

De instructeur heeft een vrije ruimte om het voor te doen en de cursisten te controleren. Voor de cursussen gedrags- en hygiëneregels opgesteld. Tevens dient iedere cursist een vragenformulier in te vullen welke wij 14 dagen moeten bewaren. Dit alles komt uit het Protocol veilig trainen voor EHBO- en reanimatiecursussen tijdens de COVID-19 pandemie uitgewerkt door de Nederlandse Reanimatie Raad en Het Oranje Kruis.

Vanwege de Corona richtlijnen laten we minder cursisten toe. Hierdoor zitten de cursussen sneller vol. Opgeven voor een cursus kan via Hartstichting.nl of aedpijnackernootdorp@gmail.com. Informatie over de cursussen is te vinden op www.evenementenehbopijnacker.nl.

Meer berichten