Afbeelding

Stanislas Pijnacker volgt mondkapjesadvies op

Actueel 2.014 keer gelezen

Pijnacker - Gisteren hebben de ministers van onderwijs het dringende advies uitgebracht om per 5 oktober mondkapjes te dragen in de gangen van de school en de aula. Het Stanislas in Pijnacker volgt dat advies. Dat betekent dat met ingang van aankomende maandag leerlingen en medewerkers in de gangen en in de aula een mondkapje op moeten hebben. 

“Op het moment dat je als leerling op een vaste plek in de aula zit, hoef je geen mondkapje te dragen. Op het moment dat je gaat lopen of bijvoorbeeld in de rij staat om iets te kopen, draag je wel een mondkapje. In de les mag je mondkapje af op het moment dat je op je plaats zit, bij het einde van de les doe je je mondkapje op voordat je opstaat. Tijdens de les zelf hoef je geen mondkapje te dragen, tenzij een docent van een practicum of een praktisch vak (bijvoorbeeld tekenen) dit aangeeft. Het dragen van een mondkapje is een aanvullende maatregel die in elk geval tot de herfstvakantie geldt. Alle andere maatregelen blijven gelden, in het bijzonder het houden van afstand tot medewerkers van de school”, zo schrijft de rector aan de ouders en verzorgers.

“Deze week hebben we een melding gekregen van één positief geteste leerling. Deze leerling is nu thuis. Van de twaalf leerlingen die eerder positief getest waren, hebben tien leerlingen inmiddels de verplichte quarantaine en een klachtenvrije periode achter de rug. Deze tien leerlingen zijn allemaal weer op school. In totaal zijn nu drie positief geteste leerlingen nog thuis. We wensen deze leerlingen, en natuurlijk ook de leerlingen die om andere redenen ziek zijn, beterschap”, laat men weten.

Elke dag zijn er wel een paar docenten afwezig in verband met corona-gerelateerde klachten. “We proberen deze lessen zoveel mogelijk online te verzorgen, mits de docent niet ziek is. Dat lukt in veel gevallen heel goed, maar soms is er ook uitval omdat een docent bijvoorbeeld naar een testlocatie moet rijden. Aan de andere kant volgen leerlingen die gedwongen thuis zitten, steeds meer online lessen waarbij ze via Teams op afstand mee kunnen kijken naar het digibord en de uitleg van de docent kunnen horen”, aldus de rector.

Uit de krant