Maatwerk voor opritten Delftsestraatweg | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Het werk is nog in volle gang. De gemeente en de aannemer hebben met alle aanwonenden individueel overlegd.</p>

Het werk is nog in volle gang. De gemeente en de aannemer hebben met alle aanwonenden individueel overlegd.

Maatwerk voor opritten Delftsestraatweg

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker/Delfgauw - De gemeente en de aannemer die de reconstructie van de weg uitvoert, zijn vorige week individueel in gesprek gegaan met de bewoners van de Delftsestraatweg tussen de rotonde Komkommerweg en het tankstation, om per oprit een maatoplossing te realiseren qua aansluiting op het fietspad en de weg.

Omdat de weg in de nieuwe opzet helemaal naar de vaart afwatert, komen weg en fietspad twintig centimeter hoger te liggen dan voorheen. Diverse bewoners viel dat heel rauw op het dak omdat hun woning en hun erf al ‘onder de weg’ gelegen zijn. Ze kijken straks nog meer tegen de zijkant van het fietspad en de weg aan en de helling vanaf hun erf naar de weg wordt steiler dan voorheen. Wethouder Ilona Jense zei vorige week in antwoord op vragen van Gemeentebelangen, dat er is gewerkt met maatoplossingen per erf en dat dit in zestien van de zeventien gevallen tot overeenstemming heeft geleid. De familie De Vreede blijft zich keren tegen het hoger maken van de weg en Ton de Vreede zei zaterdag nog dat hij niet van plan is overstag te gaan. Hij blijft van mening dat de gemeente nalatig is geweest door de bewoners niet te informeren over de afwatering naar de vaart en de verhoging van de weg. “Ze hebben tussentijds het plan veranderd en zijn gewoon met een andere tekening gaan werken. Dat moet je als burger of als bedrijf eens doen.” 

De wethouder zei in de gemeenteraad dat het in 2018 nog de bedoeling was om gewoon naar twee kanten te laten afwateren en dat medio 2019 het plan al zodanig is gewijzigd dat de afwatering helemaal richting de vaart gaat. Daartoe is besloten omdat ‘we’ steeds meer met grote hoosbuien te maken krijgen en de lager gelegen percelen naast het fietspad dan met wateroverlast te maken kunnen krijgen. Ton zegt dat dit door goede drainage gewoon op te lossen is. Bewoner Maarten Braat is wel blij met de afwatering naar de vaart. Hij vindt dat de informatievoorziening vanuit de gemeente na de bewonersavond medio 2019 beter had gekund, maar is goed te spreken over de medewerking van de gemeente en de aannemer. “Ze zijn goed aanspreekbaar en ze informeren je via een groepsapp. De uitvoerder van de aannemer is hier geweest en wij zijn zelf tevreden over de oplossing om over een lengte van acht meter vanaf het fietspad ons erf te asfalteren, zodat de opgang naar de weg zo geleidelijk mogelijk is. Ik begrijp wel dat niet iedereen enthousiast is over de ophoging van de weg. De situatie is immers overal weer anders.” De grootste zorg van Maarten zelf is dat er straks weer flink hard gereden zal worden. “Ik begrijp dat ze voor een breedte van 6.10 meter gekozen hebben. Persoonlijk had het van mij best 5.80 meter mogen zijn, zoals bij het eerste stuk tussen de Rijskade/Overgauwseweg en de rotonde Komkommerweg. Ik vrees een beetje dat het straks weer een racebaan wordt.”

Meer berichten