Ingezonden: Verkeer(d) voorstel vlekkenplan Hart van Nootdorp | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Ingezonden: Verkeer(d) voorstel vlekkenplan Hart van Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Bewoners van het appartementengebouw Mercato reageren op de vraag van de Gemeente om te komen met een idee voor de uitwerking van het Vlekkenplan. Het idee is: De Hagelaan op de locatie van de voormalige Brandweerkazerne doortrekken naar de parkeerplaats achter het nieuwe appartementengebouw.

In het vlekkenplan Hart van Nootdorp wordt voorgesteld om de parkeerplaats achter het nieuwe appartementengebouw op de voormalige Brandweer locatie te ontsluiten via de inrit en de uitrit van het appartementengebouw Mercato. Dit voorstel leidt volgens Mercato bewoners tot een levensgevaarlijke en ongewenste situatie. Om op de nieuwe parkeerplaats te komen of terug te rijden naar de Koningin Julianastraat moeten de bewoners van de nieuwe appartementen en hun bezoekers een haakse bocht nemen, waardoor zij niemand kunnen zien aankomen of staan. 

Deze weg, De Omloop, is voor bedoeld voor vrachtwagens die de Marktplein restaurants en winkels bevoorraden en voor de brandweer en de ambulance. Ook rijden er geregeld vrachtwagens die de afvalcontainers legen en vlak bij de in- en uitrit voor het legen van de afvalcontainers geregeld stil zullen staan. Daarbij komen de nieuwe bewoners en hun bezoekers voortdurend een aantal van de 300 auto’s tegen die de Mercato parkeergarage in- of uitrijden. Ook moeten zij ook rekening houden met de bewoners van Mercato die, vooral ook laat op de avond, een rondje om Mercato lopen om hun hond uit te laten. 

Daarbij moeten de nieuwe bewoners en hun bezoekers op weg naar de nieuwe parkeerplaats rekening houden met fietsende bewoners van de 140 Mercato appartementen. Alle fietsenbergingen van Mercato hebben de in- en uitgang aan de kant van de voormalige Brandweer locatie. Daarbij is vlak na de bocht de hoofdingang van een groot aantal Mercato appartementen. 

Dit is ook de hoofdingang van de Ipse de Bruggen Mercato locatie waar volwassenen met een verstandelijke beperking, waarvan sommigen gebruik maken van een scootmobiel, redelijk zelfstandig wonen in een groepswoning. Om bovenstaande levensgevaarlijke en ongewenste situatie te voorkomen is het advies: De Hagelaan op de locatie van de voormalige Brandweerkazerne doortrekken naar de parkeerplaats achter het nieuwe appartementengebouw. Hopelijk zal de Gemeente dit advies bij de verdere uitwerking tot gebiedsvisie volgen. Zowel de bewoners van Mercato, als de bewoners van het nieuwe appartementengebouw op de voormalige Brandweerlocatie zullen hier heel blij mee zijn. 

Martin Remmerswaal, mremmerswaal@hotmail.com

Deze foto is gemaakt van bladzijde 5: Berijkbaarheid Parkeren van het Vlekkenplan. Met een kruis door het voorstel van de Gemeente en een pijl van ons advies.

Meer berichten