CDA, VVD, Gemeentebelangen, CU/SGP en Trots stellen vragen over “blote mannen” | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

CDA, VVD, Gemeentebelangen, CU/SGP en Trots stellen vragen over “blote mannen”

  •   keer gelezen   Actueel

De CDA-fractie heeft initiatief genomen om samen met VVD, Gemeentebelangen, CU/SGP en Trots vragen te stellen aan het College van B&W over de ingezonden brief in de Telstar/Eendracht over een ontmoeting van een inwoner van Delfgauw met zijn 9-jarige kind met zes blote mannen bij het Freerun park in Ruijven-Noord.

Deze fracties stellen vragen aan het college met als doel een einde te maken aan deze vorm van overlast. Hiertoe worden vragen gesteld langs drie lijnen: ten eerste dient onverwachte confrontatie van nietsvermoedende burgers, waaronder kinderen met seksuele handelingen van welke aard dan ook in de openbare ruimte te worden voorkomen. Ten tweede is er een gerechtvaardigd vermoeden van illegale prostitutie in het gebied en is dit strafbaar. 

Edward de Lanoy: “Wij vragen om actieve opsporing hiervan. Ten derde heeft heel de wereld nu te maken met corona. De door de briefschrijver geconstateerde handelingen zijn in strijd met de coronarichtlijnen. De CDA fractie heeft eerder in de corona-crisis al melding gemaakt van tekortschietende handhaving op de coronaregels in Ruijven-Noord. Echter dit heeft nog niet tot merkbaar resultaat geleid.”

“De fracties van CDA, VVD, Gemeentebelangen, CU/SGP en Trots zijn van mening dat de situatie in Ruijven-Noord adequaat door het College en door de Veiligheidsregio moeten worden aangepakt zodat overlast en risico’s van coronabesmetting worden beperkt. Overal wordt de handhaving versterkt, dus ook in Ruijven-Noord!”, aldus Edward de Lanoy.

- Lees hier de vragen


Meer berichten