[HOUD AFSTAND!] Weer 18 coronabesmettingen erbij in Pijnacker-Nootdorp | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
HOUD AFSTAND!

Weer 18 coronabesmettingen erbij in Pijnacker-Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in Pijnacker-Nootdorp 369 besmettingen geregistreerd. Treurig genoeg zijn 17 dorpsgenoten overleden aan het virus. Helaas is het coronavirus weer bezig met een flinke opmars.

Afgelopen vrijdag zijn er wederom 18 besmettingen geregistreerd door de regionale GGD. Er wordt daarom nogmaals een dringend beroep gedaan op alle inwoners om afstand te houden, handen goed te wassen en als er geen noodzaak is, niet met zijn allen bij elkaar gaan zitten.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp voert in samenspraak met de Veiligheidsregio Haaglanden controles uit. Sancties voor bedrijven die zich niet aan de regels houden zijn niet mals en kan zelfs resulteren in een (tijdelijke) sluiting. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen hun leden op om zich beter te houden aan de maatregelen om een tweede lockdown te voorkomen.

Deze week werd bekend dat bij Ipse de Bruggen maar liefst 20 medewerkers en 12 cliënten zijn besmet. Ook op het Stanislas College in Pijnacker zijn meerdere leerlingen besmet geraakt met het coronavirus. 

Het Outbreak Management Team (OMT) komt aanstaande maandag met een extra advies om het aantal besmettingen in de drie grootste steden, waaronder de regio Den Haag, terug te dringen. Premier Mark Rutte sluit niet uit dat er extra maatregelen moeten worden genomen.

- Coronanieuws: Geen prettig nieuws, maar wel waar


Meer berichten