Logo telstar-online.nl
Ergotherapie Pijnacker denkt met u mee!

Zelfstandig blijven functioneren, ook als u wel eens valt

  •   keer gelezen   Actueel

Vallen is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. De gevolgen van een val kunnen groot zijn. Mensen verliezen hun zelfredzaamheid, zelfstandigheid en mobiliteit. Een versneld verouderingsproces of sociaal isolement kunnen het gevolg zijn. Ergotherapie kan bijdragen aan het voorkomen van vallen om op die manier de veiligheid en zelfstandigheid te optimaliseren.

De kans op vallen is het grootst in uw eigen omgeving. Bianca Stappers van Ergotherapie Pijnacker komt daarom bij u thuis. U gaat samen in gesprek over uw dagelijkse bezigheden. Bianca vertelt: “De ergotherapeut onderzoekt bij welke handelingen uw kans om te vallen groot is en hoe u deze handelingen precies uitvoert. De veiligheid van de omgeving wordt ook meegenomen in het onderzoek.”

De ergotherapiebehandeling kan daarnaast bestaan uit:

- Informatie over een veilige manier van handelen, binnen- en buitenshuis
- Aanleren van andere gewoontes
- Advies voor aanpassing van de omgeving
- Indien nodig hulp bij de aanschaf/ vergoeding van hulpmiddelen

U heeft daardoor minder kans om te vallen en u krijgt het vertrouwen in uw eigen kunnen terug. In de week van de valpreventie (28 september t/m 4 oktober) vindt u op de facebookpagina van Ergotherapie Pijnacker dagelijks een quiz. Test uw kennis, doe mee en maak kans op een lekkere verrassing! Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met:

Ergotherapie Pijnacker
Bianca Stappers
06 - 28 35 18 67
www.ergotherapiepijnacker.nl


Meer berichten