Logo telstar-online.nl

Stoepranden op het Marktplein Nootdorp groot succes

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Onder leiding van een sportconsulent, die er is voor de jeugd tijdens en buiten schooltijd en die kinderen activeert door naschoolse sport activiteiten te organiseren, heeft Team4Talent namens Jantje Beton er voor alle aanwezigen op zondag 20 september een leuke middag van gemaakt.

Stoepranden is een balspel waar veel generaties mooie herinneringen aan hebben. Vanaf circa 1960 wordt er in Nederland en ver daar buiten gestoeprand. Het spel werd gespeeld in woonstraten, waar toen nauwelijks geparkeerd auto's stonden, met rechte stoepranden. Je speelde het met zijn tweeën door met de bal de stoeprand te raken en daarna weer op te vangen. Jantje beton organiseert al vele jaren een stoepranden toernooi om het spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland te stimuleren. Stoepranden is een leuk laagdrempelig spel , waarbij de spelers veel moeten bewegen. Jong en oud kan er aan meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt en dat biedt kansen en mogelijkheden voor kinderen om samen buiten te spelen.

Door het enthiousiast begeleiden van de kinderen door Team4Talent is het een geweldig leuke stoepranden middag geworden. Naast het stoepranden, met plastic stoepranden omdat op het Marktplein geen stoepranden aanwezig zijn, was er ook een enorme lucht, spring, klauter helling baan aanwezig waar nagenoeg alle kinderen met veel plezier gebruik van hebben gemaakt. Voor deze speciale gelegenheid heeft Brasserie Cornelia er voor gezorgd dat alle ouders en belangstellenden op het naast gelegen terras onder het genot van een drankje en hapje konden genieten van de vele vrolijke kinderen op het Marktplein. De bewoners van Mercato hebben aangegeven dat het leuk zou zijn als dit stoepranden volgend jaar weer op dit Marktplein georganiseerd zou worden.

Meer berichten