Logo telstar-online.nl

Nieuwe Covid-19 Sneltest komt uit Delfgauw

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Het Delfgauwse bedrijf Sensitest levert sinds deze week de nieuwe generatie sneltesten voor het Corona virus. Bij deze nieuwe Coronatest is de testuitslag in 15 minuten bekend. Dat is een enorme tijdwinst in vergelijking met de huidige testen waar meerdere dagen op afname en uitslag moet worden gewacht. De test is geschikt voor mensen die beginnende keelpijn of klachten van beginnende verkoudheid hebben. 

De nieuwe sneltest wordt afgenomen door met een wattenstaafje wat neusslijm af te nemen. Met behulp van een buffervloeistof worden enkele druppels in de testcassette gedruppeld. Het testresultaat is daarna eenvoudig af te lezen: 1 streepje geen Corona Virus, met 2 streepjes wel het Corona Virus. Het product is momenteel in kleine hoeveelheden beschikbaar voor professionele gebruikers. Deze test is niet geschikt voor thuisgebruik en zal daarom niet bij de drogist komen liggen.Voor meer informatie over dit product check: https://www.sensitest.nlSensitest is groothandel in zwangerschapstesten en ovulatietesten en nu ook distributeur van Covid-19 testen voor medisch gebruik. Sensitest levert testen aan ziekenhuizen, zorginstellingen en ook particulieren. De covid-19 test is niet beschikbaar voor particulieren.

Het gaat hier om een geheel nieuw ontwikkelde sneltest voor Corona, die de afgelopen maanden is ontwikkeld. Sinds 18 september is de test beschikbaar voor uitlevering aan testlocaties, waar snelheid belangrijk is voor het uitvoeren van de test. Deze sneltest kan binnen 15 minuten vaststellen of je het Corona virus in je keel of neusslijm hebt. Zodra je in contact bent gekomen met het virus en je begint de eerste ziekte verschijnselen te krijgen, zoals koorts, keelpijn, verkoudheid, of reukverlies dan kun je met deze test laten afnemen.De testresultaten zijn net zo eenvoudig af te lezen als een zwangerschapstest. Met 1 streepje is de uitslag negatief, met 2 streepjes is de uitslag positief. 

Het is een test die geschikt is voor professioneel gebruik. Dat betekent dat alleen een arts of verpleegkundige deze test mag afnemen en het testresultaat mag beoordelen. Het is geen product dat straks bij de drogist te koop zal zijn. Dat is natuurlijk jammer, veel mensen die bekend zijn met de werking van een zwangerschapstest zullen denken dat het ongeveer hetzelfde werkt. De test wordt uitgevoerd door met een wattenstaafje wat keel- of neusslijm af te nemen. Het wattenstaafje wordt vervolgens gemengd met een buffervloeistof, waarvan vervolgens enkele druppels in de testcassette worden gedaan. Na 15 minuten is de testuitslag af te lezen van het testvenster. Zo neemt de gehele testprocedure tussen afname van het slijmmonster en het verkrijgen van het testresultaat niet meer dan 20 minuten in beslag.

Meer berichten