Logo telstar-online.nl
Het bruidspaar van het jaar: Eveline en Louis, bewoners van Ipse Crayenburch in Nootdorp.
Het bruidspaar van het jaar: Eveline en Louis, bewoners van Ipse Crayenburch in Nootdorp.

Ontroerende trouwerij bij Land van Bloei

  •   keer gelezen   Actueel

Er werd zaterdagmiddag een traantje weggepinkt bij het Land van Bloei aan de Europalaan in Pijnacker. Eveline Akkerman en Louis van der Poorten – al jaren lang bewoners van Ipse Craeyenburch in Nootdorp – sloten ten overstaan van een niet te groot gezelschap van familie, vrienden en mede-bewoners een liefdesovereenkomst. Dat gebeurde na een plechtigheid die prachtig werd geleid door Petra Vossegat, geestelijk verzorger bij Ipse in Nootdorp.

Eveline (55) en Louis (65) kenden elkaar al heel lang en vonden elkaar gewoon aardig, totdat iemand Louis er op wees dat Eveline misschien wel iets voor hem was. Louis was op een idee gebracht en ontdekte dat Eveline een hele lieve, aardige, mooie vrouw was. Eveline vond Louis ook leuk en waagde het na jaren verkering zelfs om Louis te vragen: wil je met me trouwen? Louis zei meteen ja en zo werd het plan gesmeed voor een trouwerij. Door corona werd het nog een paar maanden uitgesteld maar dat deerde het bruidspaar niet. Zaterdag 12 september was het zo ver en was het groot maar verantwoord feest bij het Land van Bloei, een zorgkwekerij waar doordeweeks ook veel mensen van Ipse werken.

Petra Vossegat vertelde dat ze een goed voorgesprek had gehad met de huwelijkskandidaten. Louis had gezegd dat hij het fijn vindt om met Eveline te kroelen, maar dat de rest privé was. Ze waren maar snel overgegaan op het bespreken van hun hobby’s, zoals pannenkoeken bakken én eten. Of knutselen. Ook een hobby van Louis is muziek luisteren en zingen. Ter plekke zong hij voor Eveline ‘Love me tender’ van Elvis Presley.

Op afstand via een filmpje hield ook begeleider Matthijs een mooie toespraak tot de echtelieden. Hij schetste het verloop van het liefdesproces dat begint bij de rose bril van de verliefdheid die later overgaat in echt houden van en voor elkaar zorgen op goede en minder goede dagen. Louis bleek het helemaal eens met Matthijs en zei meteen al dat hij Eveline altijd trouw zal blijven. Even later zeiden hij en ook Eveline volmondig ja op de ernstige vragen van Petra.

Het ging er allemaal heel serieus en plechtig aan toe. Ook het uitwisselen van de ringen die door een mede-bewoner en vriend werden aangereikt. Hij hield even later ook nog een mooi hartelijk toespraakje ten overstaan van het bruidspaar. Ook het ondertekenen van de papieren werd met de grootste zorgvuldigheid uitgevoerd en vervolgens was het tijd om de bruidstaart aan te snijden. Bruidsfotografe Lenie troonde de echtelieden naar buiten voor een mooie fotoreportage en intussen ontspon zich een gezellige maar verantwoorde samenkomst in de kas van Bloei. De accordeonisten Elly en Gerarda zorgden voor de muzikale noot.
De leidinggevenden van Ipse Craeyenburch stonden helemaal achter de huwelijksvoltrekking en waren net zo ontroerd als iedereen. Ze vroegen zich wel af of Louis en Eveline geen trendsetters zullen blijken te zijn.
Overigens blijven Eveline en Louis voorlopig wel ieder in hun eigen behuizing wonen met hun medebewoners op Craeyenburch. Overdag zoeken ze elkaar wel op…

Meer berichten