Logo telstar-online.nl

Nieuwe corona-testlocatie in Delft

  •   keer gelezen   Actueel

Regio - Vanaf maandag 21 september start GGD Haaglanden in nauwe samenwerking met het laboratorium Reinier Haga MDC een corona-testlocatie aan de Bieslandsekade 68 in Delft. Deze testlocatie kan worden geopend, omdat het laboratorium nu voldoende capaciteit heeft om de afgenomen tests te analyseren. 

Op de testlocatie kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus. In totaal beschikt GGD Haaglanden dan over zes testlocaties om inwoners met klachten te testen op het coronavirus.

De testlocatie in Delft is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Per dag kan de GGD hier bij aanvang maximaal 300 mensen met mogelijke coronaklachten testen. Afhankelijk van de vraag van inwoners en de capaciteit bij het laboratorium kan GGD Haaglanden mogelijk meer gaan testen en eventueel ook in het weekend opengaan. Mensen kunnen uitsluitend op afspraak terecht voor een test.

Deze locatie is gekozen vanwege de goede ligging in de buurt van het centrum van Delft. Deze testlocatie is specifiek bedoeld voor bezoekers die lopend of op de fiets komen. Een andere reden om deze locatie te kiezen, is de nabijheid van het Reinier Haga MDC, dat de testen analyseert. Ook is deze testlocatie geschikt tijdens de komende koudere maanden.

Randvoorwaarden
De opening van deze nieuwe testlocatie sluit aan bij de toenemende vraag naar tests in de regio Haaglanden. Ook wil de GGD de reisafstand voor een test zo klein mogelijk houden voor inwoners van de negen gemeenten. Het uitbreiden van het aantal testen per dag en het openen van een nieuwe testlocatie is afhankelijk van de capaciteit bij laboratoria om de afgenomen tests te analyseren. Hier wordt landelijk hard aan gewerkt. Daarnaast zijn er verschillende randvoorwaarden: de locatie moet qua afstand tot het laboratorium (waar de testen worden geanalyseerd), bereikbaarheid, verkeersveiligheid, beschikbaarheid en grootte geschikt zijn. Ook moet er voldoende materiaal en personeel zijn om de locatie te kunnen inrichten en moeten de ICT-systemen van de verschillende testlocaties op elkaar aansluiten.

Zes testlocaties
De locatie aan de Bieslandsekade is één van de zes testlocaties in de regio Haaglanden. De andere locaties bevinden zich in het centrum van Den Haag, bij HMC Bronovo, Nootdorp, Leidschendam en Naaldwijk.

Aanmelden voor een test
Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Dit kan op twee manieren:

Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
Maak online een afspraak via www.coronatest.nl.

Meer berichten