Afbeelding

De Buurtbus van buslijn 284 gaat weer rijden

Actueel 640 keer gelezen

Pijnacker - Vanaf maandag 21 september zal de dienstregeling van de Buurtbus Pijnacker weer van start gaan. Half augustus moest de buurtbus voor de tweede keer stoppen vanwege coronabeperkingen, maar de Buurtbusvereniging is blij dat de bus weer gaat rijden.

“We hopen dat passagiers net zoveel vertrouwen hebben als wij in de maatregelen die zijn genomen voor een veilig vervoer”, zegt het bestuur. Er waren al eerder maatregelen genomen om besmetting van passagiers en chauffeur te voorkomen. Het gaat om de volgende maatregelen.

Passagiers van dertien jaar en ouder zijn verplicht een mondkapje te dragen, zoals in het gehele Openbaar Vervoer. Geef elkaar de ruimte, houdt zoveel mogelijk rekening met anderhalve meter afstand. Er is geen kaartverkoop in de bussen, alleen reizen met een geldige OV-kaart. Tussen de chauffeur en de passagiersruimte is een scherm aangebracht, communicatie met elkaar is gewoon mogelijk.

En verder: de chauffeur kan tijdelijk niet helpen met tassen of rollators in of uit de bus tillen en vastzetten. In de bussen is een gescheiden ventilatiesysteem voor het chauffeursgedeelte en het passagiersgedeelte. De passagiersruimte wordt zoveel mogelijk gelucht door bij haltes waar de bus even blijft staan de passagiersdeur open te zetten, dit natuurlijk als het weer het toe laat. Recent is er in het passagiersgedeelte nog een extra ventilatie aangebracht zodat er gedurende de rit goed geventileerd kan worden. Maatregelen genoeg dus!

De Buurtbus, buslijn 284, rijdt als vanouds van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.45 uur. De bus doet de haltes één maal per uur aan en rijdt volgens een vaste dienstregeling. Deze dienstregeling is te vinden op de website:
www.buurtbuspijnacker.nl.

Uit de krant