Logo telstar-online.nl

Bewoners zijn langdurige werkzaamheden aan lift helemaal zat

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Bewoners van het wooncomplex aan de Laan der Zeven Linden in Delfgauw zijn de vertraging rondom werkzaamheden aan de lift helemaal zat.

"Sinds begin juli is er één liftinstallatie wegens werkzaamheden niet meer in bedrijf, dit lijkt mij voor een ouderencomplex toch zeer ongewenst? Alle bewoners dienen gebruik te maken van de liftinstallatie helemaal aan de andere zijde van het gebouw, wij als (klein)-kinderen maken ons ernstig zorgen over de veiligheid van de bewoners", zo stelt een familielid. Hij is zelf ook werkzaam in de liftenbranche en zegt dat een dergelijke ingreep slechts twee weken duurt. "Sterker nog: het plaatsen van een nieuwe lift duurt vier weken", weet hij. Aan de Laan der Zeven Linden wordt nu al tien weken gewerkt.

"De werkzaamheden aan de lift duren inderdaad langer dan normaal en dan gepland. Na de werkzaamheden is de lift gekeurd. Uit de keuring kwam naar voren dat er nog een en ander aan de liftinstallatie gewijzigd moest worden. De herkeuring moet gebeuren door hetzelfde bedrijf als dat de eerste keuring heeft gedaan. Die hadden helaas niet op korte termijn tijd in hun planning. De keuring staat nu gepland op 18 september. Hierover hebben wij ook de bewonerscommissie geïnformeerd. In het gebouw zijn twee liften. Van die tweede lift konden en kunnen bewoners wel gebruik maken", aldus een woordvoerster van Vestia.

Meer berichten