Logo telstar-online.nl

Voorleeslunch voor ouderen op 2 oktober

  •   keer gelezen   Actueel

Op 2 oktober organiseert men in Pijnacker-Nootdorp van 12.00 tot 13.30 uur een voorleeslunch voor ouderen. Op meerdere locaties in onze gemeente kunnen ouderen tijdens een lunch luisteren naar een speciaal door Kees van Kooten geschreven verhaal. Bekende inwoners lezen het verhaal voor. Op het programma staat ook een muzikaal intermezzo. De voorleeslunch wordt georganiseerd met inachtneming van de RIVM-maatregelen vanwege het coronavirus. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is nodig.

Het voorlezen vindt op 2 oktober a.s. van 12.00 tot 13.30 uur plaats op meerdere locaties, zoals in CulturA&Zo in Nootdorp, in Pijnacker bij Buurt&Zo en de welzijncentra van SWOP in Keijzershof en de Kiezel. Pieter van Foreest organiseert ook interne voorleeslunches voor bewoners van Veenhage in Nootdorp en Weidevolgelhof in Piijnacker. De RIVM-maatregelen vanwege het coronavirus, die in oktober a.s. gelden, worden bij alle lunches gevolgd.

Mocht u niet naar een van deze locaties kunnen komen, dan bestaat ook de mogelijkheid dat iemand bij u thuis persoonlijk het verhaal komt voorlezen. Uiteraard op afspraak! Wie de verhalen komen voorlezen is nog een verrassing. Binnenkort maken we daar meer over bekend.

Aanmelden voor deelname
Bent u een oudere en wilt u graag deelnemen aan de voorleeslunches in Pijnacker-Nootdorp? Geeft u zich dan voor 18 september a.s. telefonisch op via telefoonnummer 015- 3699 699 of via het e-mailadres: pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Vermeld met hoeveel personen uit één huishouden u aanwezig wilt zijn en welke locatie uw voorkeur heeft. Wilt u liever, dat iemand het verhaal bij u thuis komt voorlezen, dan kunt u dit apart aangeven.

Wil je meehelpen?
Wil je als vrijwilliger meehelpen bij de voorleeslunches op de verschillende locaties of thuis bij een oudere gaan voorlezen? Geef je dan spoedig op via telefoonnummer 015 – 3 699 699 of via het e-mailadres pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Wij kunnen jouw hulp heel goed gebruiken. Ook sponsoren nodigen wij graag uit een bijdrage te leveren aan de organisatie van de voorleeslunches.

Muzikaal talent?
Speel je piano, gitaar, fluit, orgel of een ander instrument en vind je het leuk het muzikaal intermezzo tijdens een voorleeslunch te verzorgen? Of wil je als muziekschool een mini-optreden verzorgen? Laat het ons weten en grijp deze kans voor jouw persoonlijk mini-concert. Bel 015 – 3 699 699 of mail pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl.

De voorleeslunch wordt in Pijnacker-Nootdorp georganiseerd door Pieter van Foreest, SWOP, ouderenorganisaties KBO & PCOB en Bibliotheek Oostland.

Meer berichten