Logo telstar-online.nl

Carla van der Aa uit Nootdorp heeft zonnebloem van 4,38 meter

  •   917 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Carla van der Aa uit Nootdorp is derde geworden bij een landelijke zonnebloemwedstrijd van het online magazine Ouders van Nature. Zij won daarmee een online jaarcursus van Moestuinieren met Kinderen.

Carla was stomverbaasd toen de zonnebloemen de 1,80 die op het zakje stonden overtroffen en maar bleven doorgroeien. "Ik dacht: ik probeer het eens. Al worden ze een halve meter, als ik maar naar die vrolijke bloemen kan kijken." Carla kweekte de zonnebloemen in potjes op en plantte ze vervolgens in een stukje gemeentegrond naast het huis waar de gemeente net grote struiken had vervangen voor kleinere. "Ik heb er briefjes bijgezet met ‘Let op, zonnebloemen!’ en gelukkig hebben ze ze laten staan."

De bloemen, met meerdere bloemen aan één stengel, groeiden maar door. Op een gegeven moment kwam de buurvrouw die mooi uitzicht op de zonnebloemen had, Carla waarschuwen dat ze de bloemen nu maar eens moest stutten. Met de hoogste zonnebloem van 4,38 meter won Carla de derde prijs: een online Moestuincursus van Moestuinieren met Kinderen.

Daar is Carla erg blij mee. "Ik teel nu viooltjes, leeuwenbekjes, slaapmutjes en dahlia’s in bakken, maar wil graag in de volle grond een moestuin beginnen en ik weet er nog weinig van. Met de kinderactiviteiten in de cursus kan ik mijn oppaskindje en neefje en nichtje blij maken."

Meer berichten