Logo telstar-online.nl

Kleurrijke Afrikaanse mondkapjes bij de Wereldwinkel

  •   1534 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Sinds het begin van de Coronatijd is een aantal medewerkers van Wereldwinkel Pijnacker druk bezig met het naaien van mondkapjes. Ruim tweehonderd zijn er al verkocht! Maar het einde van het ‘mondkapjestijdperk’ lijkt nog niet in zicht... dus om de eigen, enthousiaste naaisters een beetje te ontlasten en tegelijk een mooi, duurzaam project te ondersteunen, zijn er nu ook mondkapjes uit Ghana.

Deze vrolijke mondkapjes worden niet gemaakt in de werkplaats van stichting Adwuma Ye in Tamale in Ghana, want het atelier moest sluiten vanwege corona. De naaisters hebben vlak voor de sluiting geleerd mondkapjes te maken en doen dat nu thuis, zo kunnen ze doorwerken en dus ook doorbetaald krijgen, want... geen werk... geen inkomen! De mondkapjes zijn dubbellaags met een pocket waar desgewenst nog een filter tussen gestopt kan worden. De buitenkant in prachtige, kleurrijke Afrikaanse printjes en de binnenkant van ongebleekt katoen. De koordjes, van T-shirt-stof (en dus lekker zacht achter de oren), zijn op de gewenste lengte af te knopen. 

Alle mondkapjes zijn goed was- en strijkbaar, dus geen wegwerp-artikelen! Dus als u dan toch een mondkapje moet dragen, kunt u er maar beter iets feestelijks van maken! Volop keus bij Wereldwinkel Pijnacker, Ackershof 84.

Meer berichten