De Lovebells spelen de leerlingen van Ackerweide naar binnen.
De Lovebells spelen de leerlingen van Ackerweide naar binnen.

Muzikale start van het schooljaar

Actueel 1.260 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Onder schitterende nazomeromstandigheden is maandagmorgen het basisschooljaar van start gegaan in Pijnacker-Nootdorp. Bij basisschool De Ackerweide in Pijnacker/Tolhek ging dat met muziek gepaard.

Het blaasgezelschap De Lovebells met onder meer trompettist Ruben van der Kleij uit Pijnacker speelde wat vrolijke nummers, terwijl de leerkrachten enthousiast en vrolijk lachend de kinderen en hun ouders verwelkomden.

De schooldirecteur vertelde dat hij een heerlijke vakantie had gehad in Frankrijk en dat hij er weer helemaal klaar voor was. Ook de kinderen en hun ouders oogden energiek.

Natuurlijk houden de scholen rekening met het coronavirus en nemen ze de geëigende maatregelen. Een voorbeeld daarvan is dat de ouders buiten blijven. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tot twaalf jaar geen gevaar zijn en geen gevaar lopen.

Uiteraard worden wel de hygiëneregels in acht genomen en nageleefd, zoals regelmatig handen wassen. De schooldirecteur vertelde dat onderwijsvereniging Octant op alle scholen de ventilatie nader gaat onderzoeken.

De Lovebells treden ook wel eens op als het Sinterklaas is en de school vond het wel mooi om ze ook een keer in de zomer te zien en te horen. Dat was een goed idee: vrolijker dan met livemuziek kun je een nieuw schooljaar niet beginnen! 

Heb jij ook een leuk berichtje over jouw school. Mail ons dan een tekstje (derde persoon) van zo'n 220 woorden en een leuke foto! Mail naar redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Uit de krant

Uit de krant