Saskia staat zelf even voor de camera. Foto: Saskia Koot/zassfotoos.nl (c)
Saskia staat zelf even voor de camera. Foto: Saskia Koot/zassfotoos.nl (c)

Nootdorpse coronafoto Saskia Koot in Museum Hilversum

Actueel 2.351 keer gelezen

Nootdorp - De bekende fotografe Saskia Koot (zassfotoos.nl) uit Nootdorp exposeert met een wel heel bijzondere foto in Museum Hilversum. Uit honderden inzendingen werd haar foto uitverkoren voor de expositie.

"Toen Nederland 15 maart op slot ging, heb ik ook mijn fotostudio deuren moeten dicht doen. Alle geplande shoots zijn uitgesteld. Iedereen zat binnen, met het gezin, en alleen om even te “luchten” kwam je de deur nog uit. Zo ben ik begonnen tijdens het wandelen om mijn toestel mee te nemen en ouders, gezinnen etcetera in quarantaine te fotograferen. Dit leverde zulke mooie series op", steekt ze van wal.

Saskia: "Zo werd ik naar aanleiding van mijn foto’s op Instagram en Facebook gebeld door Marit. Haar moeder, Wilma, ook uit Nootdorp, had corona gehad, en nu ging het eindelijk wat beter. Maar ze had op dat moment zeven weken niemand gezien, ook haar kleinzoon niet, waar ze normaal een dag per week op past. En miste hem verschrikkelijk."

Knuffelen 
Ze wilde haar moeder verrassen op afstand met een bezoekje samen met haar kleinzoon Ted. "En of ik het wilde vastleggen. Zo gedaan. Wilma kon haar geluk niet op. Ze was zo blij, ondanks dat knuffelen nog geen optie was. Precies uit deze serie heb ik een foto ingestuurd voor de fotowedstrijd Care4Corona."

Foto: Saskia Koot/zassfotoos.nl (c)

Een maand geleden kreeg Saskia een mail van de organisatie. Haar foto was uit 2700 foto’s geselecteerd voor de expositie in Museum Hilversum. Er hangt werk van zo'n honderd fotografen, geselecteerd door een vakjury, wat de coronatijd heel mooi weergeeft.

Waar precies
De expositie is te bekijken tot en met 20 september in Museum Hilversum (Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum). Of kijk op de website voor meer informatie: museumhilversum.nl. Om te voorkomen dat het te druk wordt, adviseren we om vooraf je bezoek te reserveren. Je koopt je ticket, zoals gebruikelijk aan de kassa. Betalen gaat via pin. De toegangsprijs blijft ongewijzigd.

Op de radio
Saskia is was woensdagavond te horen op Den Haag FM in het radioprogramma Dossier Mastenbroek. Beluister hieronder het interview. 


Uit de krant