Logo telstar-online.nl
Waarschuwing

Haagse stranden zijn geen zwembad!

  •   keer gelezen   Actueel

Regio - Dat de Haagse stranden geen zwembad zijn bleek wel weer in de afgelopen dagen. De Lifeguards van de Haagse reddingsbrigade zijn druk bezig geweest om bezoekers te waarschuwen voor gevaarlijke situaties en moesten in totaal 146 mensen in vier dagen tijd uit het water halen.

"Ondanks alle inspanningen om iedereen te informeren over gevaarlijke stromingen, laten de bezoekers zich nog steeds verrassen door muien en de onvoorspelbare zee. Bij drie grote zoekacties is de reddingsbrigade betrokken geweest met daarbij de noodlottige verdrinking in Monster als dieptepunt. Op het strand hebben we 122 keer de ouders herenigd met hun kind(eren) nadat ze zoek waren geraakt. Om de kinderen sneller bij de ouders terug te krijgen deelt de reddingsbrigade armbandjes uit waar het telefoonnummer van de ouders op geschreven kan worden. De teller met EHBO gevallen, groot en klein, staat na deze vier dagen op 160", zegt Arco van Kleef namens de Haagse reddingsbrigade.

"Omdat de tweede helft van de week wederom warm en tropisch wordt en tegelijkertijd ook springtij verwacht wordt, benadrukt de reddingsbrigade nogmaals om alle waarschuwingen ter harte te nemen. Pas op voor mui-stromen, blijf weg bij de golfbrekers en havenhoofden, let op je kinderen en volg de aanwijzingen op van de reddingsbrigade: we willen liever voorkomen dan in actie komen!"

Meer berichten