Logo telstar-online.nl
De bewoners heffen het glas terwijl achter hen op gevreesde hoogte het werk nog even doorgaat.
De bewoners heffen het glas terwijl achter hen op gevreesde hoogte het werk nog even doorgaat.

54 zonnepanelen op dak van veertien woningen

  •   keer gelezen   Actueel

Een van de appartementengebouwen aan de Waddenzee, randje Ypenburg, vlakbij Ipse Craeyenburch, is onlangs ‘belegd’ met 54 zonnepanelen.

Het op het zuiden gelegen hoge schuine dak is ideaal voor zonne-ontvangst. Er zijn geen beletselen en het hoge dak is relatief dicht bij de zon, grapte een buurtbewoner vrijdag. De verzamelde bewoners hieven met elkaar het glas terwijl de het werk nog in volle gang was. Afgelopen maandag zou de klus worden afgerond door de installateurs van Energy Guards uit Den Haag.

VVE
Het initiatief is genomen door de Vereniging Van Eigenaren waar Ina Stienstra voorzitter van is. Haar echtgenoot Oetze heeft heel veel werk gedaan om het voor elkaar te krijgen. “Hij is een Fries en zo vasthoudend als een zolder”, aldus Ina lachend. Het echtpaar kreeg als dank van de buren een waardebon voor Restaurant Calva in Nootdorp.

Winst
In eerste instantie was het de bedoeling dat ook de andere twee appartementengebouwen zouden meedoen aan het project maar uiteindelijk is dat niet gelukt.

Iedereen moet immers willen meewerken aan de investering, ook al verdient die zichzelf terug. De grootste winst zit ‘m in het milieu dat gediend is met schone energie.

Meer berichten