Logo telstar-online.nl

VVD: "Ronald Vuijk voortvarend van start met vervanging wethouder Hanneke van de Gevel"

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De eerste stappen zijn afgrond in het (consultatie)proces dat tot vervanging van wethouder Hanneke van de Gevel moet leiden. 

Fractievoorzitter van de VVD Peter van den Heuij laat weten dat oud-Tweede Kamerlid voor de VVD Ronald Vuijk als externe deskundige voortvarend van start is gegaan. Zoals bekend is in het presidium van 13 juli gesproken over het opstarten van een proces dat moet leiden tot een keus voor een nieuwe wethouder. Op voorstel van de VVD is Ronald Vuijk met instemming van de fractievoorzitters gevraagd om de verkenning te doen. 

Het proces bestaat uit twee fasen: een verkennende fase en vervolgens een formerende fase. Voor het ophalen van informatie in de verkennende fase zijn volgens de planning op 27, 28 en 29 juli, gesprekken gevoerd met de fractievoorzitters, het college van B&W en oud-wethouder Hanneke van de Gevel. De laatste gesprekken staan gepland op 24 augustus. 

Ronald Vuijk heeft aangegeven dat de gesprekken open en op een constructieve wijze zijn gevoerd. Hij heeft bevestigd dat de rapportage van de verkenning op 25 augustus wordt opgeleverd. Op dezelfde dag krijgen de fractievoorzitters de beschikking over het rapport. De rapportage geeft, op basis van de opgehaalde informatie, inzicht in hoe de formatie vormgegeven kan worden.

Eerlijk Alternatief presenteerde onlangs politiek zwaargewicht Paul Kagie als opvolger. Deze Brabander, met rijke ervaring in het sociaal domein, wil zo snel mogelijk aan de slag in Pijnacker-Nootdorp. Wat de andere partijen betreft is dit helemaal nog geen gewonnen race. Mogelijk worden er nog meer kandidaten aangedragen vanuit andere politieke partijen.

Meer berichten