Logo telstar-online.nl

Met CulturA & Zo swingend de zomer (en de winter) door!

  •   345 keer gelezen   Actueel

Theater CulturA & Zo verandert in de zomermaanden in een zomers paradijs. Ook al mogen er minder mensen naar binnen, er is met man en macht een zomerprogramma bedacht waardoor iedereen het vakantiegevoel krijgt. De Costa CulturA Club is geopend en het ZomerZout Festival start met vier spetterende optredens. 

Vakantievieren in de Costa CulturA Club
De Costa CulturA Club is verzonnen vanuit de gedachte dat veel mensen het nog niet aandurven om op vakantie te gaan, maar wel leuke dingen willen doen. Al gauw kwamen de ideeën om een heus animatieteam zes weken lang leuke dingen te laten organiseren. Wie gaat kijken op de website van www.cultuurcafeontmoeten.nl ziet dat er geknutseld en gespeeld kan worden en natuurlijk ontbreekt de minidisco en de karaoke niet. Er is een grote vakantiequiz voor de hele familie. En spannend wordt het met het Weerwolven spel en de Escaperoom. Tussendoor worden er heel veel films vertoond. Kijk voor de films op www.culturaenzo.nl. Elke activiteit kost 5 euro. Kaarten koop je aan de deur, of je koopt in het ticketsysteem van CulturA & Zo een strippenkaart.

ZomerZout Festival
Deze zomer kunnen mensen toch genieten van een festival te gaan, het ZomerZout Festival. Een aantal artiesten reist rond langs Haagse theaters en doet ook CulturA & Zo aan. Zo komt cabaretier Marco Lopes op 24 juli, de scherpzinnige liedjes van comédienne Lien Cornelisse komen op 22 augustus voorbij. En de apotheose vindt plaats in het laatste weekend van augustus. Dan komt de wereldberoemde, in Sevilla werkzaam zijnde, Flamencogitarist Tino optreden op vrijdag 28 augustus met zijn show ‘Curioso Impertinente’. Op zaterdag start de Tour de France dus op zondag 31 augustus worden alle bezoekers getrakteerd op een prachtig optreden van chansonnière Diana van der Bent, samen met gitarist Paul den Bakker.

Maarten Bakker (13) in voorprogramma
In het voorprogramma van deze landelijke, en sommige zelfs mondiaal bekende, artiesten staat steeds een lokaal talent in het voorprogramma. Vrijdag aanstaande start Maarten Bakker, zanger en pianist. Hij mag voor Marco Lopes 20 minuten de show stelen! Dit mag u niet missen! Kaarten voor het ZomerZout Festival zijn ook verkrijgbaar via ww.culturaenzo.nl

Programmaboek theaterseizoen 2020-2021
Theater CulturA & Zo heeft een prachtige programmering voor het theaterseizoen 2020-2021 samengesteld. Sommige voorstellingen zijn overgebleven uit het huidige seizoen dat abrupt afgebroken werd. Andere voorstellingen zijn compleet nieuw! Het programma heeft een prachtige balans gevonden tussen alle podiumkunsten. Zo is er een ruime keuze in cabaretiers, aankomend talent, stand-up comedy, maar ook gevestigde namen zoals Pieter Jouke, Jasper van Kuijk en Fabian Franciscus. Ook de oudejaarsconferencier Jacob Spoelstra, vorig jaar uitverkocht, komt weer!

Muzieklegendes
Op muziekgebied zijn de neusjes van de zalm vastgelegd zoals Carel Kraaijenhof en Nederlands pop-legende Robert-Jan Stips. Er zitten muzikale pareltjes tussen zoals Isane Calister die het publieke muzikaal meeneemt naar het Curaçao van haar vader. Maar ook de muziek van het wereldberoemde duo Simon en Garfunkel ontbreekt niet met de show, Sound of Silence.

Toneel
Ook aan toneel is gedacht, naast de bekende, altijd goed bezochte voorstellingen van de lokale theatergezelschappen zien we ook andere toneelstukken, elk met diepgang en humor. En voor wie een echt theaterhart heeft en droomt van de tijden van weleer, die krijgt de kans Trudy Labij, Tony Neef en Ruud Bos te zien in het stuk ‘Wacht maar tot ik dood ben’, over het leven van Annie M.G. Schmidt.

Nieuw zijn de theatercolleges van Erben Wennemars, Maarten van Rossum, Florian Dirkse en natuurlijk aan het eind van het seizoen de langverwachte voetballegendes John de Wolf en Glenn Helder.

Theaterdiva Karin Bloemen
Maar de klapper is toch wel, theaterdiva Karin Bloemen die speciaal voor dit warme gezellige sfeervolle theater een intiem concert heeft voorbereid waar ze wordt begeleid op de vleugel. Hopelijk komen er later in het seizoen nog meer kaarten beschikbaar.

Van Dikkie Dik tot vlogger
Voor de jeugd is er ook ontzettend veel te zien, kindervoorstellingen over beroemde prentenboeken zoals Dikke Dik en De Mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, maar ook een show met de vrouwelijke Freek Vonk, Sterrin, die bedreigde dieren meeneemt op het podium. De wat oudere jeugd kan zijn lol op met vlogger Nesim el Ahmadi. Kortom, er is altijd wat te doen in CulturA & Zo.

www.culturaenzo.nl

Meer berichten