Geniet van de ambiance en natuurrijke omgeving. (foto: Jord de Kat Angelino)
Geniet van de ambiance en natuurrijke omgeving. (foto: Jord de Kat Angelino)

Sfeerverslag van bezoek aan nieuw pop-up poppodium in Delfgauw

Actueel 3.254 keer gelezen

In het zonnetje fietste ik richting de Delftse Hout over het vernieuwde Virulypad. Op zoek naar de nieuwste sensatie van ons dorp, genaamd Stichting de Tent. De naam is abstract en spreekt tot een vage verbeelding. Ik moet bij Buitengoed de Uylenburg zijn, achter Cafe Du Midi. 

Door Theo van 't Schrift

Al zoekende kom ik een klein geschreven briefje tegen: “Vanaf hier alleen toegang voor bezoekers van Stichting De Tent”. Ik parkeer mijn fiets en vervolg mijn zoektocht. Ik hoor nog niets maar als ik de oude hooiberg passeer wordt mijn gezichtsveld gevuld door een enorme rood-wit gestreepte circustent. Een nostalgisch gevoel overvalt mij bij het zien van de tent. Hij herinnert mij aan een zomer zonder buitenactiviteiten en festivals welke mij te wachten staat. Of is er hoop en brengt deze zomer ons verborgen culturele schatten en verrassingen? Er loopt direct een jongeman op mij af en vraagt of ik voor Stichting de Tent kom. Ik word gevraagd een plekje uit te zoeken in de tent. Overal zijn er, op ruim voldoende afstand, twee-persoons zitjes gecreëerd. De keuze voor een knus zitje gemaakt van strobalen of een zachte stoel is aan mijzelf. Het is een zomerse warme dag. Doordat de tent rondom volledig open is schijnt de ondergaande zon steeds verder de tent in.

Op de achtergrond speelt muziek. Ik geniet van de ambiance en natuurrijke omgeving waarin ik ben beland. Dezelfde jongen komt weer bij mij langs en vraagt of ik iets wil drinken en eventueel gebruik wil maken van “Hotel Unreachable”. Ik ben hier voor een muzikaal optreden en er wordt me nu al een hotelovernachting aangesmeerd. Maar al snel zie ik aan zijn glimlach dat dit niet zijn bedoeling is. Het hotel is niet voor mij, maar voor mijn mobiele telefoon. “We hebben ook één-persoonskamers” zegt hij triomfantelijk. Ik geef mijn telefoon aan hem af en bestel een glas wijn. Ik merk dat ik vanavond deel uitmaak van iets bijzonders. De muziek is nog niet eens begonnen en vermaak me al kostelijk. Nadat het eten is uitgeserveerd stapt er een duo op het podium dat Spreekuur heet. Alle zitplekken zijn gevuld en iedereen luistert aandachtig. Er wordt gebruik gemaakt van lichte versterking maar als dit er niet zou zijn dan zouden ze ook goed verstaanbaar zijn.

De muziek is een combinatie van treffende teksten begeleid door een muzikant welke ieder instrument tot zijn beschikking omtovert tot klankmachine. Het is serieus maar ondergedompeld in zelfspot. Het is amusant. Aan het einde van de show, speelt Spreekuur hun hit, voordat ze beginnen zegt hij “er mag gedanst worden maar blijf op je strobaal”. Tien seconde later staat iedereen te dansen op het liedje “moewelprestere”. Stichting de Tent is tot leven gekomen door de beperkingen en samenwerkingen welke door de Corona crisis zijn ontstaan. De zwagers Thijs Borsboom en Jord Siemerink zijn beide werkzaam als zelfstandig ondernemer. Thijs, één van de drie oprichters van restaurant De Centrale, is tegenwoordig werkzaam als metaalbewerker en lasser. Jord is luchtvaarttechnicus maar tegenwoordig voornamelijk in te huren als freelance kok. Door de crisis zijn beide in rustiger vaarwater terecht gekomen.

Toen op Buitengoed De Uylenburg een circustent werd geplaatst voor het houden van vergaderingen zagen zij hun kans hier ook ‘s avonds een invulling aan te geven. “Laten we een pop-up podium starten en de mensen weer een stukje cultuur teruggeven”, opperde Thijs. “Vooral nu, omdat de 1,5 meter regel, de cultuursector in zijn greep heeft”. Met behulp van Buitengoed De Uylenburg en het Rotterdams Volkstheater, de eigenaar van de circustent, hebben ze snel kunnen handelen om Stichting de Tent op te richten. Stichting de Tent is tijdens de zomermaanden ieder weekend geopend vanaf 17:30. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 25 euro inclusief diner of voor 15 euro exclusief diner. De tent een beperkte capaciteit. Voor het actuele programma en tickets kijk dan op de website van Stichting de Tent: www.stichtingdetent.nl.

Alle zitplekken zijn gevuld en iedereen luistert aandachtig. (foto: Jord de Kat Angelino)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant