Afbeelding

De Vang verder als Saam onder de molen

Actueel 5.904 keer gelezen

De nieuwe naam voor De Vang is Saam onder de molen. Het restaurant onder ofwel naast de molen aan de Oudeweg in Nootdorp wordt nu gerund door de broers Jasper en Wouter Ammerlaan. Twee enthousiaste jonge kerels uit Honselersdijk die op 1 oktober 2018 een restaurant met ijssalon overnamen in het centrum van Hoek van Holland waar ze ook wonen. De naam van die zaak is Saam en dus kozen ze voor hun tweede restaurant in Nootdorp voor de naam Saam onder de molen.

Saam staat voor gezellig samen zijn, samenwerken, teamwork, enzovoort. De broers Wouter en Jasper willen er ‘samen’ maar ook samen met hun gasten in Nootdorp iets moois van maken, zoals dat ook in Hoek van Holland en korte tijd heel goed gelukt is.

Hoe jong de broers Ammerlaan ook zijn, ze zijn hoog opgeleid in horeca, hotelmanagement en small business en ze hebben een duidelijke visie. Bovendien zijn deze Westlandse heren bereid om zeven dagen per week hard te werken. De formule is qua aanbod en inrichting ook glashelder: ze zijn met Saam onder de molen zeven dagen per week geopend van tien uur ’s morgens met koffie en wat lekkers erbij tot sluitingstijd in de avond. In de tussentijd kun je lunchen, borrelen, dineren, gezellig op het terras zitten, wat je maar wilt.

Het culinaire aanbod is heel breed, van pannenkoek tot schnitzel en van kipsaté tot varkenshaasmedaillons, maar een lekker vega-salade behoort ook tot het pakket. Ze willen niet te exclusief zijn maar voor iedereen iets lekkers te bieden hebben. Kwaliteit en smaak staan hoog in het vaandel, evenals service en bediening. Jasper en Wouter willen het allemaal strak en goed in orde hebben. Ze hebben overigens bijna het gehele team van De Vang kunnen overnemen en door corona hadden ze goed de tijd om alles tot in de puntjes voor te bereiden, zodat ze op 1 juni 12.00 standby stonden en startklaar waren.

We praten op deze vrijdag 10 juli met de jongste van de twee broers. Dat is Jasper die is geboren op 1 januari 1997. Hij was één dag toen de tot nu toe laatste Elfstedentocht werd verreden. Jasper is dus 23 en Wouter is 26. Ze hebben allebei een op horeca en business gerichte opleiding gedaan en Jasper heeft vervolgens een klein jaar stagegelopen bij een hotel in het Engelse Newbury waar alles heel streng was. “Dat is misschien de reden dat ik best veeleisend ben voor mezelf en voor de medewerkers. Het moet allemaal gewoon tiptop in orde zijn.”

Jasper vindt de kick van het horecawerk de dynamiek maar de meeste motivatie haalt hij uit de tevredenheid en het enthousiasme van de gasten. “Als de mensen hier weg gaan aan het eind van de avond of op een ander tijdstip van de dag en ze bedanken je hartelijk omdat het allemaal dik in orde was, dan heb ik het naar mijn zijn en ga ik aan het eind van de avond blij naar huis.”

De ondernemingsgeest en de horecadrive hebben de jonge Ammerlanen niet van een vreemde. Hun vader Wilco heeft diverse eigen bedrijven, onder meer op het gebied van catering. “We hebben veel van onze pa geleerd en hij staat ons bij met raad en daad. Onze moeder Petra is verpleegkundige.”

Vandaar dat Jasper en Wouter zorgzame horeca-ondernemers zijn die vooruit willen en bereid zijn om er vol voor te gaan. Met die instelling zijn ze in Hoek van Holland begonnen en hebben ze nu een tweede ‘winkel’ in Nootdorp geopend. Het zal de lezer niet verbazen dat hun expansiedrift met het overnemen van De Vang nog niet gestild is. Ze willen hun formule graag op meer plaatsen gaan toepassen. En dan met veertig jaar proberen binnen te zijn? “Zeker niet”, zegt Jasper, “ik zal altijd blijven werken, gewoon omdat ik het leuk vind om lekker bezig te zijn.”

Ze hebben het nu zo georganiseerd dat de ene week Wouter in Nootdorp is en Jasper in Hoek van Holland en de week erop draaien ze het om. Zo houden ze allebei de beide restaurants in de peiling. Intussen draait Saam onder de molen op volle toeren, zowel binnen als op het ruime terras. Binnen kunnen binnen de RIVM-regels 28 mensen ‘strak zitten’ en buiten op het grote terras is plaats voor een kleine negentig mensen.

Saam onder de molen Eten & Drinken
Oudeweg 72
2631 PB Nootdorp
015 – 310 6160

info@saamonderdemolen.nl

(de site is in wording; via www.devang.nl kom je binnen en kun je ook online reserveren bij Saam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant