Logo telstar-online.nl

Inloophuis Debora Pijnacker weer open voor een praatje

  •   511 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - "Dicht is dicht en zo was het", zucht vrijwilligster Margré Jas van Inloophuis Debora in Pijnacker. Ze blikt terug op een verwarrende coronatijd waaraan gelukkig een einde lijkt te komen.

"Ik moet zeggen dat de toeloop in Pijnacker nog niet zo groot was hoor", vertelt Jas. Het inloophuis aan de achterzijde van de bibliotheek van Pijnacker is speciaal voor mensen met kanker, ex-patiënten of familie en naasten die te maken krijgen met de gevolgen van deze ziekte. 

Op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 zijn er vrijwilligers aanwezig om hulp, ondersteuning of gewoon een luisterend oor te bieden. De drempel kan hoog zijn, beseft Jas. "Daarom is het pand waar wij nu zitten zo handig. Je kunt rustig in Buurt & Zo gaan zitten en eens even de kat uit de boom kijken. Ik begrijp heel goed dat het lastig is om ergens voor de eerste keer binnen te komen en met vreemde mensen te gaan praten." 

Toch vinden veel mensen een fijn moment bij Debora, zoals het al jaren draait in buurgemeente Delft. "Daar is het overigens meer gericht op activiteiten en workshops. In Pijnacker gaat het echt puur om een praatje, maar dat is ook al heel wat waard. Als je deze stap hebt gezet, krijg je vanzelf meer ruimte om erover te gaan praten", aldus Jas. 

Buurt & Zo, Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker.

Meer berichten