Afbeelding

Gemeente raadpleegt jurist na openbaring oud-wethouder Minderhoud

Actueel 2.902 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp raadpleegt momenteel een jurist vanwege uitspraken door voormalig wethouder Bernard Minderhoud. De politicus is in het Algemeen Dagblad uit de school geklapt over zijn vertrek destijds. Mogelijk heeft hij hiermee het ambtsgeheim geschonden.

Volgens Minderhoud ging de hele kwestie om een aantal statushouders die zwart aan het werk waren. Hij vond dat er direct moest worden opgetreden, maar de overige collegeleden wilden eerst een waarschuwing geven. Hij is toen om principiële redenen opgestapt. 

Ditzelfde verhaal tekende weekblad Telstar/Eendracht toentertijd al eens op. Minderhoud stelde toen dat zijn oud-collega's na mondeling overleg overeengekomen waren dat de vertrouwelijkheid van het verslag over de zaak waarom het ging niet meer van toepassing was. 

Dit blijkt niet juist. "De geheimhouding is niet opgeheven", zegt een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp vandaag. "Wij zijn bezig hierover juridisch advies in te winnen", zo laat ze weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant