Logo telstar-online.nl

Onafhankelijke commissie onderzoekt geschil waarop wethouder is gevallen

  •   2943 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De zaak waarop wethouder Hanneke van de Gevel van de partij Eerlijk Alternatief donderdagavond is gesneuveld, wordt onderzocht door een onafhankelijke commissie. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De situatie waarover gesteggel is ontstaan, betreft een casus rondom twee families uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De huisvesting en zorg van een jeugdige staan hierin centraal. Volgens een betrokkene zijn er toezeggingen gedaan in deze zaak, maar zijn deze later weer ingetrokken. Men eist nu min of meer dat de mondelinge overeenkomst alsnog wordt uitgevoerd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Onafhankelijke commissie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil verder geen mededelingen doen over de kwestie. Ook vragen die gesteld zijn door de redactie van deze krant worden niet beantwoord. "Omwille van de privacy van alle betrokkenen doen wij geen mededelingen over deze zaak. Wat wij wel kunnen delen is dat de betrokkenen een bezwaarschrift hebben ingediend en dit zal ook als zodanig worden behandeld. Dit betekent dat een onafhankelijke commissie het bezwaar beoordeelt. Gedurende de looptijd van deze juridische procedure kunnen we geen verdere uitspraken doen. Overigens ontvangt de jeugdige al geruime tijd begeleiding vanuit jeugdzorg en het kernteam van de gemeente", zo laat een woordvoerder weten.

Meer berichten