Jeroen en Stephan Droogh met in hun midden Henny Bos van de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië die in 1994 als wethouder Intratuin Pijnacker officieel mocht openen.
Jeroen en Stephan Droogh met in hun midden Henny Bos van de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië die in 1994 als wethouder Intratuin Pijnacker officieel mocht openen.

Het bijzondere restaurant van Intratuin Pijnacker is weer open

Actueel 5.262 keer gelezen

Pijnacker - Sinds oktober 2018 heeft Intratuin Pijnacker een heel mooi en bijzonder restaurant. Als we de broers Jeroen en Stephan Droogh vragen hoe groot het is, moeten ze het aantal vierkante meters schuldig blijven. ‘Ruim’ is het antwoord. Half maart was het ineens dicht, tot spijt van heel veel gasten, maar op 1 juli – vandaag dus – is het weer geopend. Met alles erop en eraan, maar uiteraard wel binnen de geldende coronanormen.

Stephan kan veel vertellen over de opzet en de inrichting van het zeer ruime restaurant. Voor iedere leeftijdsgroep, voor iedere invulling en ook voor ieder moment op de dag is er een geschikte plek te vinden. Voor kinderen van 0 tot 12 is het een speel- en beleefwalhalla, maar de ‘stokkenwandelgroep’ die er iedere week even aanmeerde voor een kopje koffie kwam (komt?) er ook heel graag. Er is een soort kasoverkapping waar je workshops kunt houden. Er is een vergaderplek. Er is een leeshoek. Gezinnen vinden er een plek maar dus ook grotere groepen.

Meteen vanaf de opening in oktober 2018 was het restaurant van Intratuin Pijnacker een populaire bestemming. Er is ook een groot terras. Een tuincentrum is van oudsher natuurlijk vooral een veelzijdige winkel met een groot assortiment maar het is in de loop van tijd veel meer een gezellige verblijfplaats geworden. Beleving is steeds belangrijker geworden.
Heel veel mensen nemen er echt de tijd voor. Ze trekken er een paar uur voor uit, om lekker tussen al dat mooie groen en al die bijkomende producten door te wandelen. Op het gemak. Met het restaurant als pleisterplaats om even lekker rustig bij te komen en bij te praten. ‘Ruim’ gaat niet alleen op voor het restaurant; het geldt voor het hele tuincentrum. Er is 14.500 vierkante ruimte.
Volgens de coronanormen mogen er maximaal 550 mensen tegelijk aanwezig zijn. Dat aantal wordt maar zelden gehaald. Mede daardoor maar ook omdat mensen in de coronatijd meer aandacht kregen voor huis en tuin, heeft Intratuin na een korte periode van teruggang aan het begin van de crisis het al snel weer druk gekregen. Nog voordat dit verplicht was, had men maatregelen genomen in de vorm van schermen, een deurbeleid, waarschuwingen via de intercom, desinfecterende middelen, enzovoort.

Stephan: “In supermarkten heerste soms een beetje een rare sfeer maar hier is het altijd ontspannen gebleven. Het was vaak gezellig druk maar nooit te druk. Op de een of andere manier was er een hele goede spreiding over de dag en over de week.”
Intratuin Pijnacker bestaat nu ruim 25 jaar. In 1994 verrichtte toenmalig wethouder Henny Bos de opening. Destijds was niet iedereen enthousiast, maar al snel hoorde dit tuincentrum er gewoon helemaal bij. De familie Droogh – oprichter Aad wordt dit jaar zeventig maar is vanaf de zijlijn nog heel betrokken – heeft intussen vier vestigingen. Pijnacker, Zoetermeer, Zevenhuizen en Rhoon onder Rotterdam. Twee jaar terug is Rhoon er bij gekomen. Jeroen en Stephan vertellen dat er nu een grote verbouwing gaande is bij deze vierde vestiging die half Rotterdam als ‘voedingsgebied’ heeft. Deze vestiging is van oudsher heel sterk gebaseerd op planten en groen. “Het is iets kleiner dan Pijnacker daar, maar de omzet is groter. Dat zegt wel wat”, zegt Jeroen die geniet van de Rotterdamse niet lullen maar poetsen mentaliteit die daar heerst.

Zo hebben alle vestigingen veel gemeenschappelijks maar toch ook hun eigen karakter en speerpunten. ‘We’ kwamen eigenlijk om het resultaat van een actie in ontvangst te nemen voor Pijnackernaren Helpen Armenië. In de winterperiode konden mensen ‘tegen betaling’ een wens doen bij een speciale wensput. Dit leverde heel veel wensen op en een leuke opbrengst van 1.200 euro voor ontwikkelingswerk in Armenië. Meestal ondersteunt de familie Droogh de organisatie KiKa, omdat Jeroen en Stephan een broertje hebben verloren aan kanker. Voor Armenië is een uitzondering gemaakt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant