De kinderen van de eigenaren op weg naar hun ‘werk’: het slaan van de eerste paal.
De kinderen van de eigenaren op weg naar hun ‘werk’: het slaan van de eerste paal.

Eerste paal VSVK Infratechniek voor nieuwbouw in Pijnacker

Actueel 1.117 keer gelezen

Het bedrijf VSVK Infratechniek gaat verhuizen van de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs naar Boezem Oost in Pijnacker. Daar is onlangs de eerste paal de grond in gegaan voor de realisatie van een duurzaam bedrijfscomplex. Ondanks alle coronamaatregelen is onder het genot van een hapje en een drankje en onder toeziend oog van enkele betrokkenen, de eerste paal geslagen door de kinderen van de eigenaren.

Op een perceel van ruim 20.000 vierkante meter worden twee gebouwen gerealiseerd bestaande uit een kantoor van 1.000 meter en 9.500 meter aan bedrijfsruimte met hierin een werkplaats plus een opslag -en stallingsruimte.

De nieuwe locatie wordt volledig gasloos. Het klimaat wordt geregeld met een warmtepomp voor koeling en verwarming. Verder wordt het complex voorzien van de nodige zonnepanelen. Andere natuur- en milieuvriendelijke maatregelen zijn: groen op de kavel, hout in de gevel en diverse beukenhagen en leilindes op de perceelgrenzen. Dit alles was goed voor een Groencertificering en een GPR-score van 7.

Een kleine vijftien jaar geleden zijn eigenaren Sander van Schie en Peter van Kester begonnen met het bedrijf, dat sindsdien een snelle groei heeft doorgemaakt. Het gevolg van de snelle groei is dat de huidige bedrijfsruimte aan de Veilingweg in Rodenrijs te krap is geworden. Dit was aanleiding om in de regio rond te kijken naar andere beschikbare plekken om de bedrijfsactiviteiten te her vestigen.

De leiding van het bedrijf heeft hiervoor op meerdere locaties in de regio rondgekeken. De belangrijkste voorwaarden hierbij waren: lokaal blijven, onder andere omdat veel medewerkers uit de regio komen, en voldoende ruimte hebben voor de toekomstige groei. De keuze viel op Pijnacker en Boezem Oost omdat die locatie het beste aansloot bij deze wensen. Het bedrijf is heel blij met de samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp en bouwer Heembouw. Ondanks de uitdagende tijden rondom corona, zijn de voorbereidingen en het vergunningstraject snel en efficiënt verlopen, waardoor tijdig gestart kon worden met de bouw.

Wat doet VSVK Infratechniek? In grote lijn is het bedrijf vanuit twee vestigingen, Berkel en Rodenrijs en Rilland in Zeeland, door heel Nederland actief als onderaannemer bij projecten op en langs (snel)wegen. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van bewegwijzeringsborden voor omleidingen of wegafzettingen, het plaatsen van straatverlichting, het monteren en aansluiten van verkeersregelinstallaties en het monteren van portalen. Kortom, alles wat te maken heeft met werkzaamheden op en rondom wegen. Daarnaast verhuurt het bedrijf onder de naam Eijgenraam Hoogwerkers een verscheidenheid aan materieel zoals hoogwerkers en minigravers aan zowel particulieren als bedrijven.

De kracht van het bedrijf is de no nonsens mentaliteit, eenvoud en een scherpe afbakening van het takenpakket. VSVK beschikt daarnaast over de benodigde certificeringen en heeft oog voor veiligheid. Het is een bedrijf van aanpakkers: doen wat je zegt en zeggen wat je doet.

De nieuwbouw in Pijnacker is intussen in volle gang. De leiding van VSVK heeft er alle vertrouwen in dat de planning wordt gehaald en dat de nieuwbouw begin volgend jaar wordt opgeleverd.

Uit de krant