Logo telstar-online.nl
Joost van Luijk met een webshoppakketje dat klaar is om verstuurd of opgehaald te worden.
Joost van Luijk met een webshoppakketje dat klaar is om verstuurd of opgehaald te worden.

Hot Pepper King heeft nu ook webshop

  •   2131 keer gelezen   Actueel

Hot Pepper King is het bedrijf van Nootdorper Joost van Luijk. Hij heeft een kwekerij aan de Nieuwkoopseweg in Nootdorp en aan de Balijade in Pijnacker.

In totaal heeft de kwekerij een omvang van drie hectare. Per vierkante meter oogst hij 900 pepers per jaar. De totale jaarproductie is 28 miljoen pepers. Nou Joost, als je nou eens een euro per peper betaald krijgt? “Ik ben met 75 cent ook al heel tevreden”, zegt Joost met een grote brede smile.

Scovilascale 
Alle gekheid op een stokkie: het is hard werk maar het bedrijf loopt lekker. Hot Pepper King kweekt acht verschillende soorten. Ze variëren in kleur en ‘heetheidsgraad’. Scovilascale heet dat officieel.

Verspakketten 
De pepers van HPK gaan via exporteurs en handelshuizen de hele wereld over. Sinds kort heeft HPK ook een webshop. Via de prachtige site www.hotpepperking.com zit je zo in de shop. Ook daar vind je heel overzichtelijk je weg. Je kunt verspakketten bestellen, diverse sauzen, gedroogde pepers en jam.

Particuliere markt 
Je krijgt je bestelling binnen twee dagen thuisgestuurd en als je in de buurt woont en je vindt het leuk om de kwekerij even van dichtbij te zien, dan kun je op zaterdagmorgen je bestelling tussen tien en twaalf uur ophalen aan de Balijade 6 in Pijnacker. Dan heb je geen verzendkosten.

Zodra je voor 25 euro en meer bestelt heb je ook geen verzendkosten. Blijf je daaronder qua bedrag dan betaal je tot 600 gram 4,44 euro en boven de 600 gram 6,84 verzendkosten. Hot Pepper King richt zich met de webshop vooral op de particuliere markt.

Biologische middelen 
Joost van Luijk kweekt nu acht jaar pepers. Het mooie van de teelt vindt hij dat het een bijzonder product is, waarbij je als kweker/producent relatief veel contact hebt met de afnemer. “Je weet waar je pepers naar toe gaan en dat is toch wel leuk. Verder is het een mooie spannende teelt. Je moet voortdurend alert zijn en steeds weer bijsturen om de omstandigheden voor de planten optimaal te maken. En dan bedoel ik voeding, klimaat en ook het onder controle houden van plagen. Dat doen we zo veel mogelijk met biologische middelen door het inzetten van natuurlijke vijanden.”

Webshop
De webshop geeft een mooi extra dimensie aan Hot Pepper King. “Het is leuk om direct contact te hebben met particuliere afnemers en te zien wat ze bestellen en wat hun koop- en consumeergedrag is!”

Dus hup naar: www.hotpepperking.com/shop 

Meer berichten