Deuren wijklocaties SWOP weer open | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Proefochtendje in Welzijnscentrum De Kiezel voor de koffieochtend.
Proefochtendje in Welzijnscentrum De Kiezel voor de koffieochtend.

Deuren wijklocaties SWOP weer open

  •   keer gelezen   Actueel

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) heeft de deuren van haar wijklocaties De Kiezel, De Schakelaar en Keijzershof weer geopend. De dienstverlening in heel Pijnacker-Nootdorp wordt verder uitgebreid en een aantal activiteiten is weer hervat.

Half maart sloot de SWOP vanwege de coronacrisis tijdelijk de deuren van haar wijklocaties. Het activiteitenwerk lag compleet stil. Andere onderdelen uit de dienstverlening, zoals de boodschappendienst en mantelzorgondersteuning, gingen echter onverminderd of in aangepaste vorm door. De versoepeling van de coronamaatregelen geeft mogelijkheden voor hervatting of uitbreiding van de dienstverlening en activiteiten van de welzijnsorganisatie. “We starten in eerste instantie met diensten die voorkomen dat mensen in de problemen komen of vérder in de problemen raken. Daarnaast zijn ontmoeting en beweging belangrijke aspecten, zeker in deze tijd”, laat directeur Carol Houtman weten, “Die sociale contacten hebben mensen echt gemist”.

Cruciale dienstverlening
Afgelopen week zijn de belastingspreekuren hervat zodat mensen die uitstel hebben aangevraagd hun belastingaangifte over 2019 kunnen doen. Cliënten van Vluchtelingenbegeleiding kunnen op afspraak weer langskomen bij de spreekuren en de mantelzorgontmoetingen vinden weer in kleine groepjes plaats. Daarnaast zijn de eerste koffieochtenden in de wijklocaties hervat en zijn de voorbereidingen voor mogelijke hervatting van andere ontmoetingsactiviteiten in volle gang. Bewegingsactiviteiten vinden nog niet in de wijklocaties plaats, maar worden waar mogelijk in de buitenlucht verzorgd.

In welzijnscentrum De Kiezel (Delfgauw) en in dienstencentrum De Schakelaar en welzijnscentrum Keijzershof (beide in Pijnacker) zijn op verschillende momenten in de week koffieochtenden. In Nootdorp zijn de voorbereidingen voor het hervatten van een koffieochtend in CulturA & Zo in volle gang. Er geldt een maximum aantal bezoekers en reserveren is daarom noodzakelijk.

Op afspraak
Voor het reserveren van een bezoek aan de koffieochtend, een beroep doen op de dienstverlening van de SWOP en alle andere vragen, problemen of zorgen is de SWOP elke werkdag bereikbaar via 8.30-16.30 uur via 015-3 699 699 of info@swop.nl. Carol Houtman tot slot: “We adviseren mensen om hun vragen zoveel mogelijk telefonisch of per e-mail te stellen en alleen op afspraak bij onze locaties langs te komen, om de toeloop van bezoekers en deelnemers goed te kunnen reguleren.”

Kijk voor meer activiteiten, het laatste SWOP-nieuws en actuele informatie ook op: swop.nl.

Meer berichten