Logo telstar-online.nl

Nieuwbouw op voormalige Rabolocatie vriendelijker

  •   3660 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Wethouder Ilona Jense presenteerde onlangs tijdens het maandelijkse persuurtje nieuwe prenten van de nieuwbouw op de plek van het voormalige RABO-pand in het centrum van Pijnacker.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft de architect het gebouw wat groener en minder stenig en robuust gemaakt. Vooral aan de zijde van de Stationsstraat en de Julianalaan oogt het nu wat vriendelijker. Al jaren is er discussie over de nieuwbouw op de locatie van het oude RABO-pand. Omwonenden vonden het geplande gebouw te robuust, te hoog en te veel plek in beslag nemen. Het plan is daarna aangepast maar kon toch nog niet iedereen tevreden stemmen. Het gebouw wordt nu maximaal vier lagen hoog en zal op de begane grond vooral ‘commerciële ruimten, dienstverlening en bewinkeling’ bevatten. De branchering is ruim, dus het kan nog van alles zijn. Ook horeca behoort tot de mogelijkheden.

Vergunningaanvraag
Wethouder Jense verwacht dat ontwikkelaar ABB binnenkort een vergunningaanvraag zal indienen. Ze denkt dat daar bezwaar tegen gemaakt zal worden en dat een vergunningverlening niet voor begin 2021 zal plaatsvinden. De nieuwbouw zal op z’n vroegst in de tweede helft van 2021 beginnen maar het kan ook zomaar 2022 worden. Intussen zal wel het Raadhuisplein een ‘vergroeningsoperatie’ ondergaan.

Meer berichten