AED's in Buitengebied Pijnacker-Nootdorp West
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

AED's in Buitengebied Pijnacker-Nootdorp West

  •   441 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Vereniging Buitengebied Pijnacker-Nootdorp West een onderdeel van het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp (OPNW) heeft een financiële bijdrage geleverd aan het verder Hartveilig maken van Pijnacker, Nootdorp en Oude Leede door zes AED's en buitenkasten te realiseren.

Jaarlijks betalen ondernemers uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp via de onroerendzaakbelasting (OZB) een bijdrage aan het Ondernemersfonds. Dit geld is bedoeld om het ondernemersklimaat binnen de gemeente te bevorderen, samenwerking tussen bedrijven te stimuleren en initiatieven die het ondernemersbelang ondersteunen te financieren. Voor het Buitengebied P-N West houdt dit in dat het budget voor dit gebied volledig te besteden is door de ondernemers die in dit gebied actief zijn.

Door deze AED's zijn weer enkele blindspots opgeheven in het Hartveilig plan. Te weten Nootdorp bij de Dobbeplas, Oude Leede en tuinbouwgebied Schimmelpenninck van der Oyeweg / Komkommerweg.

Er zijn nu drie buitenkasten met AED's opgehangen
- Restaurant / Molen De Vang Nootdorp,
- Locatie VOF Duyndam v. d. Kooy hoek Schimmelpenninck van der Oyeweg / Komkommerweg te Delfgauw
- Zuideindseweg 118 te Delfgauw.

Nog te realiseren
- Hoek Overgauwsweg / Oostlaan, Overgauwseweg 65 ter hoogte van Roots Autoservice, Oude Leedeweg in de buurt van nummer 43.

Hartveilig wil zeggen dat bij een reanimatie en een snelle inzet van een AED (automatische externe defibrillator) de overlevingskans van het slachtoffer op kan lopen van 20 naar 60 %.

De AED's worden dan ook aangemeld bij het Burgerhulpverleners netwerk HartslagNu. Het ophangen, aanmelden bij HartslagNu, ter controle houden van de AED's en verzorgen van reanimatiecursussen wordt onder andere verzorgd door STREEP (Stichting Training Reanimatie EHBO Evenementen Pijnacker) waarvan AED Pijnacker-Nootdorp een onderdeel is, Van der Ende Instructies onder leiding van Cees van der Ende en Velux Elektrotechniek uit Pijnacker.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>