Afbeelding

Bernard Minderhoud wordt fractievoorzitter Gemeentebelangen

Actueel 1.225 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Binnen de fractie van Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp vindt deze maand een tweetal wisselingen plaats. Bernard Minderhoud volgt Ina Mantjes op als fractievoorzitter. Bianca van Petegem stopt als raadslid en verlaat de fractie. In haar opvolging zal spoedig worden voorzien.

Fractievoorzitter Ina Mantjes is de laatste zes jaar fractievoorzitter geweest van Gemeentebelangen. Zij vindt dat het nu, halverwege deze raadsperiode, tijd is om deze functie over te dragen en wel aan Bernard Minderhoud. ‘Deze beslissing heb ik genomen in overleg en met instemming van de fractie. Ik wil nu bewust een stapje terug doen. Het fractievoorzitterschap is een pittige taak. Bernard beschikt als oud wethouder en lijsttrekker bij de laatste verkiezingen over meer dan voldoende bagage om de fractie te gaan leiden’, aldus Ina Mantjes. Zij blijft als raadslid tot aan het eind van deze raadsperiode deel uit maken van de fractie van Gemeentebelangen.

Fractielid Bianca van Petegem heeft besloten te stoppen als raadslid in verband met drukke werkzaamheden. Deze zijn steeds moeilijker te combineren met het raadswerk. Bianca van Petegem: “De afgelopen 15 jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor de inwoners van onze gemeente. Maar de laatste tijd merkte ik dat het combineren van mijn privéleven met het raadswerk lastiger werd. Daarom heb ik de knoop doorgehakt om te stoppen.” De fractie betreurt haar vertrek maar respecteert haar besluit.

Bernard Minderhoud:” Ik neem met veel genoegen het fractievoorzitterschap van Gemeentebelangen op mij. Ik ben verheugd dat Ina Mantjes in de fractie blijft als ervaren raadslid en prima collega. Jammer dat Bianca van Petegem ons gaat verlaten want zij heeft als raadslid uitstekend werk verricht. Haar opvolging in de fractie zal nu worden gestart, zoals in de Kieswet is voorzien".

De wijzigingen gaan zo snel mogelijk in. De burgemeester is inmiddels op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en wijzigingen in de fractie van Gemeentebelangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant