Afbeelding

Wijkagent: "Word geen geldezel!"

Actueel 10.122 keer gelezen

Pijnaker-Nootdorp - De wijkagent van bureau Pijnacker-Nootdorp voor jeugdzaken, Suzan Houweling, wil een dringende oproep doen aan ouders en jongeren in Pijnacker-Nootdorp.

"Wij zien dat jongeren van ongeveer 14 a 15 jaar gevraagd worden om hun bankpas en pincode te overhandigen of beschikbaar te stellen aan andere jongeren die hier een verkeerde bedoeling mee hebben", vertelt ze.

"Er wordt er aan de jongeren beloofd dat ze makkelijk en snel veel geld zullen verdienen. Deze jongeren die gevraagd worden zijn vaak kwetsbaar of horen net bij een groep en durven geen “nee” te verkopen", weet Suzan. Er zijn inmiddels meerdere aangiftes gedaan door slachtoffers met hun ouders.

"Tot nu toe zien we in onze gemeente dat de kinderen eerst vriendschap sluiten zodat er een vertrouwensband is. Hierna trappen ze in de mooie verhalen en geven hun pinpas en code af. Dit heeft grote gevolgen voor alle partijen! Natuurlijk gaan wij aan de slag met aangiftes die binnenkomen, maar we zouden graag willen voorkomen dat het zover komt!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant