Afbeelding

Opening nieuwe corona-testlocatie voor regio Haaglanden

Actueel 4.875 keer gelezen

Nootdorp - Vanaf maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. In regio Haaglanden wordt hiervoor achter het Van der Valk Hotel in Nootdorp een nieuwe, grotere testlocatie ingericht. 

De nieuwe testlocatie is tot stand gekomen in samenwerking tussen GGD Haaglanden, het Van der Valk concern en het Nederlandse Rode Kruis. Eerder konden specifieke doelgroepen al getest worden in de parkeergarage van het hotel. Om ruimte te bieden aan iedereen die zich wil laten testen, komen in een grote tent op het terrein verschillende teststraten. Mensen worden vanuit de auto getest en stappen niet uit.

De testlocatie is zeven dagen per week geopend. Per dag kunnen hier maximaal 900 mensen getest worden op het coronavirus; indien nodig kan dit aantal nog worden uitgebreid. 

Mobiele test-unit
Ook is op het terrein de mobiele test-unit aanwezig. Deze staat vanaf maandag 8 juni op werkdagen ’s morgens tegenover het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad 1 in Naaldwijk en ’s middags bij HMC Antoniushove in Leidschendam. Hier kunnen mensen, die niet in staat zijn om met de auto naar de testlocatie in Nootdorp te komen, zich bij klachten op afspraak laten testen.

Landelijk telefoonnummer
Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Vanaf 1 juni kan men hiervoor bellen met een nieuw landelijk telefoonnummer. Dit nummer wordt maandag 1 juni om 08.00 uur bekend gemaakt via een landelijke campagne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant