Logo telstar-online.nl
De winkels in het Alexandrium en in Berkel en Rodenrijs blijven open.
De winkels in het Alexandrium en in Berkel en Rodenrijs blijven open.

Faillissement Doesburg komt aan bij medewerkers

  •   keer gelezen   Actueel

Berkel - Het vijftig jaar oude Sporthuis Pim Doesburg is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Het familiebedrijf heeft drie vestigingen, twee in Rotterdam en één in Berkel en Rodenrijs. Bij het bedrijf werkten 50 personeelsleden voor 35 voltijd-functies.

Het sporthuis heeft winkels in het Alexandrium, op de Noordmolenstraat, op de Oude Binnenweg in Rotterdam en aan de Kerkstraat in Berkel en Rodenrijs. De winkels in het Alexandrium en in Berkel en Rodenrijs blijven open. Er was eveneens een webwinkel, maar ook die is gesloten. Het is volgens curator Helmig niet praktisch die bij een faillissement open te houden, onder meer vanwege de administratie en het werk voor retourzendingen. Pim Doesburg, de nu 76-jarige oud-doelman van Sparta en PSV, begon de eerste sportzaak. Later zetten zijn zoons Pim jr en Danny de winkels voort. Danny Doesburg en curator Gertjo Helmig trokken de conclusie dat de omzet teveel is teruggelopen. Niet zozeer vanwege de coronacrisis, maar de lastige branche waarin de winkels actief zijn. "Ze hebben jarenlang uitstekend werk gedaan’’, liet Helmig optekenen over de bedrijfsleiding.

"Maar de markt is veranderd.’’ Volgens Helmig zijn er geen plannen voor een doorstart. Voormalig bedrijfsleider Sander den Uijl uit zijn gevoel op Facebook: "Sporthuis Pim Doesburg failliet. Het bedrijf waar ik de afgelopen twintig jaar met veel plezier heb gewerkt, het bedrijf wat me heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben, het bedrijf waar ik heel veel aan heb te danken. De familie Doesburg, waar ik een fantastische band mee heb en ook echt een soort tweede familie voor mij is geworden. Natuurlijk was het in die twintig jaar niet altijd fantastisch, maar de mooie momenten winnen het ruimschoots van de mindere momenten. En ja, het doet echt heel veel pijn om zo afscheid te moeten nemen van dit fantastische bedrijf. Uiteindelijk koester ik de mooie momenten die ik met Pim en Danny Doesburg en natuurlijk mijn overige collega’s heb meegemaakt. De telefoontjes en berichtjes die ik vandaag alleen al heb gehad van vrienden, klanten, clubs en vertegenwoordigers doen me echt goed en ik wil iedereen daar echt voor bedanken." Doesburg steunde door sponsoring ook tal van regioclubs en was dit seizoen voor het eerst als naamgever van het topscorersklassement aan onze uitgeverij verbonden.

Meer berichten