Logo telstar-online.nl
Aad Janssen kreeg meerdere verrassingen te verwerken. Broer Jan vierde zijn verjaardag thuis in België.
Aad Janssen kreeg meerdere verrassingen te verwerken. Broer Jan vierde zijn verjaardag thuis in België.

Verjaardag had niet mooier kunnen zijn

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Heel graag hadden Tourwinnaar Jan Janssen en zijn broer Aad hun verjaardag groots gevierd met een groot gezamenlijk feest, maar door corona zat het er niet in.

Jan woont net ‘over de rand’ in België en als hij door Nederland wil reizen moet hij eerst naar de grens lopen en vandaar met de auto verder. Hij verkoos zijn verjaardag thuis in Putte te vieren en had wel telefonisch contact met zijn tweelingbroer Aad die er aan de Hof van Delftstraat in Nootdorp een leuk feestje van maakte. Nou ja, zijn familie en vrienden dan.

Klein filmpje 
Dochter Paula had buiten Aad om allerlei mensen gevraagd een klein filmpje op te nemen. Dat leidde tot een uur film waar de tachtigjarige ’s morgens volop van genoot. Zijn collega’s van de onderhoudsploeg van de Nootdorpse Tennis Club hadden er iets heel moois van gemaakt. Ze waren bijvoorbeeld met een tandenborstel de tennisvelden aan het poetsen en Kees Balm zorgde voor speciaal gecomponeerde liederen.

Aubade
Diezelfde Kees Balm kwam dinsdag 19 mei ’s middags een aubade brengen met de onderhoudsploeg in zijn kielzog. ’s Morgens hadden zijn instrumentale collega’s van het Shantykoor Schiehaven en Close2U and Friends hetzelfde gedaan. Aad ging gewoon meespelen en genoot van alle verrassingen. “Het was jammer dat we het niet samen konden vieren, maar ik had geen mooiere tachtigste verjaardag kunnen hebben”, aldus Aad die zelf ook nog even een filmpje de wereld in zond.

Fiets en gitaar
Tourwinnaar Jan en broer Aad zijn geboren op 19 mei 1940, negen dagen na het begin van de oorlog. Rond drie uur’s morgens, aan de Oudeweg in Nootdorp. Aad zag als eerste het levenslicht en snel daarna volgde Jan. “De eerste en tegelijk de laatste keer dat je van mij hebt gewonnen”, zegt Jan altijd. Aad vindt het prima. Uit het spandoek dat hij aan de zijkant van zijn huis had gehangen blijkt de rolverdeling: Jan had zijn fiets en Aad zijn gitaar…

Meer berichten