Brocante klaar voor heropening
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Foto: archief
Foto: archief

Brocante klaar voor heropening

  •   1902 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Het ziet er indrukwekkend en toch gezellig uit bij Brasserie Brocante midden in het centrum van Pijnacker, na de metamorfose om aan de nieuwe coronaregels van het RIVM te voldoen. Sommige mensen voelen soms al voorzichtig aan de deur. Ze zullen nog heel even moeten wachten tot komende maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag om 12.00 uur. Dan gaat Brasserie Brocante weer open met het restaurant, de serre en het terras.

Aad Scholtes, José Hoekstra en Shiara van der Toolen willen het verhaal duidelijk zwart op wit hebben. Wat mag er wel en wat mag niet? Gezamenlijk hebben ze bedacht hoe zij de gasten weer veilig kunnen ontvangen.

We beginnen bij het restaurant. Daar zijn nu alleen nog twee rijen met tafels aanwezig, links en rechts. In de grote middenruimte zijn alle tafels en stoelen verwijderd. Daar zijn wat plantenbakken geplaatst, zodat links en rechts niet door elkaar heen kunnen lopen. Er is ruimte genoeg voor gasten en medewerkers om de 1,5 meter te garanderen. De bediening gaat veiligheidshalve de gerechten en drankjes op de punt van de tafels plaatsen.

Links en rechts staan tafels en daartussen bevinden zich levensgrote schotten van doorzichtig plexiglas. De gasten zien elkaar wel, maar kunnen met geen mogelijkheid elkaar beïnvloeden, raken, besmetten, hoe je het maar noemen wilt.

Voor de duidelijkheid: je kunt ook individueel, met z’n tweeën, vijven of zessen reserveren. Is een ‘huishouden’ groter dan vier personen, dan wordt er een tafeltje bijgeschoven. Ook daar is allemaal in voorzien. De menuboekjes zijn vervangen door geplastificeerde menu- en lunchkaarten die na gebruik weer kunnen worden gereinigd. De gasten kunnen vanuit de geheel menukaart zelf een driegangenmenu samenstellen tegen de oude prijs van € 31,50.

Tussen 1 juni en 1 juli mogen er maximaal dertig gasten tegelijk aanwezig zijn in het restaurant. Van tevoren reserveren is voor het restaurant verplicht en kan het gemakkelijkste door middel van een belletje. Aan de deur kan ook, zegt José.

Brocante heeft een restaurant en een serre. In de serre kunnen maximaal zestien mensen op veilige afstand zitten. Vier tafels van drie en twee van twee. Daar wordt niet van tussenschotten gebruik gemaakt maar staat alles op 1,5 meter van elkaar. Bij goed weer kan men op het terras dineren.

Voor een bezoek aan het terras is reserveren niet nodig. De tafeltjes worden ruim van elkaar neergezet met twee stoelen erbij. Zonodig kan een derde of vierde stoel worden bijgeschoven. Wel moeten er dan wat tafels en stoelen worden verschoven zodat aan de 1,5-metereis wordt voldaan.

Brocante is nog in overleg met de gemeente Pijnacker om aan de overkant bij het oude Rabogebouw toestemming te krijgen daar tijdelijk ook een terras te maken. Wethouder Jense heeft toegezegd dat de horeca-ondernemers daarbij tegemoet te komen. Dat is ook nodig, omdat door de 1,5 meter afstand tussen de stoelen veel minder plaatsen overblijven op het bestaande terras.

Zo gaat Brasserie Brocante dus per 1 juni na 2,5 maand sluiting weer veilig van start. De keukenstaf onder leiding van de creatieve chef-kok Huib Pruisers wil graag weer aan de slag en dat geldt ook voor de bediening onder leiding van Shiara.

Brasserie Brocante bestaat nu een kleine acht jaar en werkt al die tijd met verrassende menu’s die bestaan uit verse zelfgemaakte kwaliteitsgerechten die door de keukenbrigade met smaak en zorg worden gemaakt. De medewerkers van Brocante hopen dat de ouderwetse gezellige ongedwongen Brocantesfeer meteen weer terugkeert, ook al is het allemaal een beetje anders dan anders.

De gezondheid van de gasten en de medewerkers gaat boven alles maar dat hoeft de gezelligheid niet in de weg te staan. Brocante heeft geen halve maatregelen genomen maar stevig geïnvesteerd om een veilige, verantwoorde en toch gezellige heropening mogelijk te maken.

Reserveer wel tijdig om teleurstellingen te voorkomen, omdat het aantal stoelen wat beperkter is dan voorheen. Nieuw is dus dat u nu uit de gehele dinerkaart zelf uw driegangenmenu kunt samenstellen voor de ‘oude’ prijs van € 31,50.

Reserveren via 015-3610296 of info@brasseriebrocantepijnacker.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>