Jeugdland 2020 gaat door in alternatieve vorm | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Dit jaar geen Jeugdland op de Sportlaan.
Dit jaar geen Jeugdland op de Sportlaan.

Jeugdland 2020 gaat door in alternatieve vorm

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Normaal zou Pijnacker-Nootdorp al diverse keren over Jeugdland gehoord hebben. Oproepen voor vrijwilligers, sparen van kosteloos materiaal, sponsoring en nog veel meer. Helaas in deze coronatijd loopt het anders.

De speelweek van Jeugdland gaat dit jaar niet door, omdat de overheid heeft besloten om alle evenementen af te lasten tot 1 september en Jeugdland valt dit jaar in de week van 24 augustus. Voor iedereen wel een fikse domper, maar na de eerste teleurstelling ging er bij de leiding toch wel wat borrelen. Helemaal geen Jeugdland? Dat kan toch niet? De hoofdleiding Sport en Spel, Evelien Stikkelman kwam met het idee om een Jeugdland activiteitenboek te maken. Vergelijkbaar met het welbekende zomervakantieboek, maar dan naast de puzzels en kleurplaten ook aanwijzingen om de activiteiten, die normaal op de afdelingen van Jeugdland gedaan kunnen worden, te kunnen doen. 

De hoofdleiding is momenteel enthousiast aan het werk om projecten te bedenken voor binnen en buiten. Er wordt rekening gehouden met de beperkingen van het eigen huis, tuin en omgeving. Een aantal activiteiten zullen als uitdagingen uitgevoerd moeten worden. Er komen ook interactieve opdrachten. Bij het boek komt een eigen Jeugdland-avatar in de vorm van een poppetje in de Jeugdland kleuren. Deze Jeugdland-lego-avatar is onderdeel van de interactieve challenges. Alle creatieve resultaten en uitdagingen kunnen gefotografeerd of gefilmd worden en mogen dan worden opgestuurd naar Jeugdland. ‘The Voice Of Jeugdland’ gaat ook door. Kinderen kunnen een lied zingen, playbacken, of zelf een eigen lied maken. Hier kan een filmpje van gemaakt worden. Een jury gaat beslissen wie er gewonnen heeft. 

De bedoeling is dat het boek vanaf begin juli bij onder meer Kantoorboekhandel Van Atten en Sigarenmagazijn ’t Moortje te koop is. De kosten zijn €5 inclusief de Jeugdland-avatar. De kinderen hebben dan de hele vakantie om de activiteiten uit het boek te doen en te maken. Tijdens de geplande week van Jeugdland (24 tot 28 augustus) komen deze foto’s en filmpjes elke dag online via de website en sociale media van Jeugdland. Misschien zijn er wel bedrijven die een advertentie zouden willen plaatsen om mee te helpen in de kosten. Mocht u belangstelling hebben, stuur dan een e-mail naar: Jeugdlandpijnacker73@gmail.com.

Meer berichten