Logo telstar-online.nl

Koningin Máxima bezoekt Voedselbank

  •   1419 keer gelezen   Actueel

Regio - Koningin Máxima heeft een werkbezoek gebracht aan Voedselbank Delft waar ook de uitdeelpunten van Pijnacker en Nootdorp onder ressorteren. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het distributiecentrum waar het voedsel werd klaargezet voor het maken van de voedselpakketten voor morgen. Voorzitter Peter Vogelaar heeft tijdens de rondleiding door het distributiecentrum uitleg gegeven over de werkzaamheden op de werkvloer. Vervolgens ging Koningin Máxima in gesprek met een aantal vrijwilligers.

In het vervolggesprek in de kantine van de voedselbank waren een vertegenwoordiging van het bestuur en wethouder Schrederhof van de gemeente Delft aanwezig. Koningin Máxima liet zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de Voedselbank. Er werd gesproken over het inzamelen en verwerven van voedsel, de verwachte toename van het aantal cliënten en het belang van vrijwilligers voor de Voedselbank. We hebben ook gesproken over de gevolgen van de coronacrisis voor de middellange en lange termijn.

Koningin Máxima bleek zeer goed geïnformeerd over rol en positie van de Voedselbank en sprak haar grote waardering uit voor het werk en de inzet van de vrijwilligers bij onze Voedselbank in een tijd waarin deze inzet niet vanzelfsprekend is. Het bestuur kijkt met veel trots terug op een bijzonder geslaagd bezoek.


Meer berichten