Logo telstar-online.nl
De mensen die dinsdag 19 mei aan het werk waren op veilige afstand van elkaar op de foto.
De mensen die dinsdag 19 mei aan het werk waren op veilige afstand van elkaar op de foto.

Land van Bloei kan vierjarig bestaan vieren

  •   1129 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Vier jaar alweer bestaat Het Land van Bloei ofwel Zorgkwekerij Bloei van Marjolein en Jaco de Hoog aan de Europalaan in Pijnacker, tegenover de nieuwe Lidl.

Gelukkig kan het vierjarig bestaan gevierd worden met iedereen die er bij betrokken is: één tuinder, zeven begeleiders, 25 hulpkwekers en elf vrijwilligers. Bedenker Marjolein bruist van de nieuwe ideeën die soms wel en soms niet werkelijkheid worden.

Bloei kweekt van alles en Bloei maakt van alles. De hoofdmoot van de kwekerij betreft meerdere soorten orchideeën, maar daarnaast wordt er ook perkgoed gekweekt en zelfs pioenrozen.

Het mooie van Bloei is de ongedwongen gezellige sfeer. We waren er gisteren even rond lunchtijd. Hulpkweker Dave vertelt dat hij van alles doet en kan, maar waar hij nou het beste in en wat hij het leukste vindt, daar kan hij geen antwoord op geven. Net als de andere hulpkwekers was Dave na de uitbraak van corona een paar weken thuis. Hij vond het wel prima zoals hij het ook prima vindt dat hij er weer is. De hulpkwekers die in een woongroep wonen, kunnen nog niet terugkeren bij het Land van Bloei.

Marjolein is normaal niet zo bezorgd maar het hele coronaverhaal is niet zo lekker. “Gaan we naar een nieuw normaal of terug naar een oud abnormaal”, vraagt ze zich hardop af.

Hoe dan ook: het Land van Bloei is gewoon weer zes dagen per week open voor allerlei moois voor in de tuin en in huis. Van maandag tot en met zaterdag. Zondag rust iedereen uit. Jaco adviseert nog om niet bij de stand vooraan de weg te blijven hangen maar door te lopen tot in de kwekerij en de winkel. Op verantwoorde afstand is het daar goed toeven!

Europalaan 18
2641 RX Pijnacker
06-51352696

www.landvanbloei.nl
www.zorgkwekerijbloei.nl 

Meer berichten