Afbeelding

Militaire eer voor overleden Nootdorper Jan Huigen

Actueel 1.620 keer gelezen

De op 91-jarige leeftijd in Hoek van Holland overleden Nootdorper Jan Huigen is zaterdag 9 mei met militaire eer vanuit zijn woonhuis aan de Tormentil in Nootdorp naar de Bartholomeuskerk gebracht.

Jan Huigen heeft voor zijn militaire dienstplicht gediend in Suriname en vertelde vorig jaar in een Dospgenoteninterview voor de Telstar/Eendracht dat hij met veel plezier terugkeek op die tijd. Jan zou heel trots geweest zijn als hij de ‘colonne’ op de Oudeweg en de Veenweg zaterdag met eigen ogen nog had kunnen zien. Het militaire voertuig schreed op gepaste snelheid over de weg, met daarop ook een muzikant die stemmige doedelzakmuziek speelde. Jan was in alle opzichten een strijder. Het is de metselaarszoon in zijn leven niet komen aanwaaien. 

Zijn moeder overleed toen hij heel jong was en nadat de pastoor voor zijn vader een nieuwe vrouw had geregeld, overleed ook zijn vader. Jan heeft altijd gestreden voor zijn eigen persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Door hard te werken en naast het werk ’s avonds te studeren, werkte hij zich op in de atoomtechnologie. Toen Jan Huigen in februari 2019 negentig jaar werd, keek hij terug op een mooi leven. Na overlijden van zijn echtgenote in 2005 pakte hij de draad weer op en bleef hij genieten van zijn drie dochters met aanhang, zijn kleinkinderen en zijn vrienden die hem zaterdag naar zijn laatste rustplaats begeleidden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant