Freya wil aan de slag met The Dance Factory Nootdorp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Freya Coenen wil op verantwoorde wijze zo snel mogelijk de deur van The Dance Factory Nootdorp kunnen openen.
Freya Coenen wil op verantwoorde wijze zo snel mogelijk de deur van The Dance Factory Nootdorp kunnen openen.

Freya wil aan de slag met The Dance Factory Nootdorp

  •   963 keer gelezen   Actueel

De voormalige fietswerkplaats aan de Markt was compleet en schitterend verbouwd tot dansschool, inclusief een zaal met zwevende vloer en akoestische voorzieningen. De cupcakes en de ballonnenbogen waren besteld voor de opening op 21 maart. En toen ging het niet door. De opening van The Dance Factory Nootdorp werd uitgesteld.

Eigenaar Freya Coenen uit Zoetermeer begreep dat helemaal, maar nu wordt op haar begrip wel een heel stevig beroep gedaan. Ze wil heel graag aan de gang en zeker met de jonge kinderen moet dat geen probleem zijn. Ze werkt met lesgroepjes van hooguit vijftien mensen en die kunnen voldoende afstand houden. Er zijn ook volop mogelijkheden voor een goede routing en voor afspraken met ouders die bij de entree hun kind afleveren, maar voorlopig is ze aangewezen op ‘buitenlessen’. Dat doet ze met de vestiging in Voorburg op de velden van Wilhelmus.

“Het is mooi dat het kan maar het vereist ontzettend veel extra werk en voorzieningen plus inzet van docenten, dus het is alles behalve ideaal. De zin om weer te dansen is bij veel mensen zo groot dat ze toch meedoen en zelf ga ik er ook vol voor. Tegelijk vind ik dat er heel serieus gekeken moet worden naar de mogelijkheid om zo snel mogelijk weer binnen aan de gang te gaan. Natuurlijk veilig en verantwoord, maar dat kan gewoon heel goed.”

De 32-jarige Freya Coenen praat vol passie over haar dansvak en over de uitoefening ervan. Ze is haar hele leven al met dans bezig en heeft al heel lang een bedrijf Gloss Entertainment waarmee ze voor tal van bedrijven en organisaties door het hele land grote dansshows verzorgt. Daarnaast gaf Freya les bij verschillende dansscholen, totdat ze dat ze zelf een school begon. Ze is een perfectionist die graag alles op haar eigen manier tot in de puntjes verzorgt. Voorburg was de eerste vestiging van The Dance Factory met intussen elf docenten en rond de 500 leden. Nootdorp zou vanaf 21 maart de tweede vestiging zijn waar mensen van 1 tot 100 terecht kunnen voor een heel breed arsenaal aan dansen. Van salsa tot hiphop.

Zelf is Freya vooral van de urban dance, zoals streetdance. Ze geeft ook aan individuen en stellen les, bijvoorbeeld mensen die naar een huwelijksdag ‘toe werken’. Haar opvatting is dat iedereen – los van het talent – kan genieten van dansen. Ze had er geweldig veel zin in om ook in Nootdorp aan de slag te gaan. Ze is vol lof over Ed en Jeroen Verbakel die haar de ruimte verhuren. En ook over de bedrijven die de fietsenwerkplaats onherkenbaar hebben verbouwd tot hypermoderne dansschool. Met collega-ondernemers op de Markt, zoals De Lelie Chocolaterie & Gelaterie en Restaurant Cornelia, was Freya al plannen aan het maken voor samenwerking en gezamenlijke activiteiten op het Marktplein.

“Natuurlijk heb ik alle begrip voor de beperkingen door corona. Gezondheid gaat boven alles, maar sinds de laatste persconferentie ben ik het spoor een beetje bijster. Mensen struikelen bij Ikea en ook op andere plekken over elkaar heen, maar een dansles op keurige onderlinge afstand kan niet. Er wordt met verschillende maten gemeten. Als dansschool hebben we dan ook nog de pech dat we tegelijk cultuur, podiumkunst en sport zijn. Dat merk je ook als je contact zoekt met het RIVM, het ministerie van VWS, de gemeente of de Kamer van Koophandel. We zitten overal tussenin en daardoor neemt niemand rechtstreeks zijn verantwoordelijkheid.”

Freya heeft een mail gestuurd naar burgemeester Francisca Ravestein. Ze hoopt dat die mail wat oplevert. Als het echt niet anders kan, wil ze best op een voetbalveld danslessen gaan geven, zoals ze dat nu in Voorburg doet. “Het is voor The Dance Factory Nootdorp alleen een stuk lastiger. In Voorburg loopt alles maar hier kent niemand ons nog, ook al hadden we dan al rond de honderd aanmeldingen. We stonden op het punt van start te gaan en toen ging ineens alles niet meer door. Hopelijk kan het binnenkort alsnog!”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>