Miniconcerten op de stoep voor ouderen met dementie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Een miniconcert aan de voordeur.
Een miniconcert aan de voordeur.

Miniconcerten op de stoep voor ouderen met dementie

  •   234 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Zo’n 150 tot 200 ouderen met dementie krijgt binnenkort een miniconcert van een muzikant bij de voordeur. De Stoep Tour – zoals de optredens heten – is een initiatief van Sascha van Eijk, programmacoördinator bij zorginstelling Pieter van Foreest. “Muziek zorgt voor een geluksmomentje.” De Stoep Tour krijgt een financiële bijdrage van het Rabobank Coöperatief Fonds.

Pieter van Foreest heeft verspreid over Delft en Pijnacker vijf ontmoetingscentra voor ouderen met dementie. Die zijn wegens de coronauitbraak gesloten. De nadruk ligt daarom bij de begeleiders nu op contact per telefoon met de ouderen; alleen in speciale gevallen gaan medewerkers wél op bezoek bij de ouderen. Van Eijk: “We doen al het mogelijke om de ouderen en hun mantelzorgers te begeleiden.”

Aan die contactmomenten worden miniconcerten toegevoegd. Deze bestaan uit enkele nummers, gespeeld door een Delftse muzikant. Vanzelfsprekend zijn het nummers die de bezoekers kennen. Een medewerker van Pieter van Foreest neemt vooraf contact op met de ouderen, en gaat ook op pad met de muzikant.

Er zijn zo’n 250 ouderen die gebruikmaken van de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest. Van Eijk verwacht dat een deel daarvan een concert op de stoep waardeert én aankan. “We gaan uit van in totaal 150 tot 200 bezoekers bij wie een concert kan worden gegeven.” Inmiddels zijn Delftse muzikanten opgeroepen deel te nemen. Ze krijgen hiervoor een financiële vergoeding. De kosten hiervoor worden deels gedekt door het Rabobank Coöperatief Fonds van Rabobank Zuid-Holland Midden.

Simone van Leeuwen, communicatieadviseur bij Rabobank Zuid-Holland Midden: “Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden. Hulp via een zogenaamd Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen en stichtingen die geraakt zijn door de coronacrisis of voor maatschappelijke initiatieven die zijn opgestart als gevolg van de coronacrisis. Dit is een fonds voor acute financiële ondersteuning voor die verenigingen en stichtingen die het nú moeilijk hebben.” Bij het fonds kunnen nog steeds aanvragen worden gedaan via www.rabobank.nl/zuid-hollandmidden.

In de media
Wilt u ook uw maatschappelijk initiatief delen met héél het dorp, zo'n 30.000 unieke bezoekers per dag op Telstar Online, 16.000 Facebookvrienden, 8000 televisieabonnees, Instagram en bijna 10.000 volgers op Twitter? En niet op de laatste plaats 33.000 huis-aan-huiskranten!

Mailen of Appen
U kunt uw initiatief mailen naar redactie@telstar-uitgeverij.nl of WhatsAppen naar de redactie op: 06-28792157. Wij plaatsen niet commerciële zaken binnen een paar uur en helemaal gratis! Neem gerust contact op met onze redactie over alle mogelijkheden. Wij zijn er voor en door inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Alles is welkom!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>