Huib Visser gaf vorige week donderdag een concert op zijn bijzondere sopraansaxofoon bij het Helmhuis in Pijnacker. Hij deed dit voor alle bewoners, waaronder zijn eigen moeder. (foto: Martijn Mastenbroek)
Huib Visser gaf vorige week donderdag een concert op zijn bijzondere sopraansaxofoon bij het Helmhuis in Pijnacker. Hij deed dit voor alle bewoners, waaronder zijn eigen moeder. (foto: Martijn Mastenbroek)

Coronamaatregelen versoepeld, maar aandacht voor elkaar blijft

vr 15 mei 2020, 09:09 Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De coronamaatregelen worden versoepeld. Dat betekent bijvoorbeeld dat klanten weer welkom zijn bij kappers in onze gemeente, patiënten weer terecht kunnen bij therapeuten, basisscholen weer gaan beginnen, bepaalde sportclubs weer opengaan en je weer verder kunt met je rijlessen. 

Iedereen mag ook weer buitensporten. Voorwaarde is wel dat er anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Alleen voor kinderen onder de twaalf jaar geldt die voorwaarde niet. Verder opent een aantal zorgcentra weer hun deuren voor bezoek. In deze verpleeghuislocaties wordt onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner toegestaan. Voor de jeugdigen of degenen die zich nog jong voelen, geldt nog steeds waakzaamheid: blijf op voldoende afstand van elkaar. De vrijheden voor ouderen in onze gemeente zijn nog beperkt. Veel inwoners hebben al weken hun kleinkinderen niet gezien of hebben slechts een kort praatje achter het raam. Ook de sociale activiteiten worden erg gemist.

Leuk en dankbaar
Muzikant Huib Visser van de band Jazzperados zorgde afgelopen donderdag dat de bewoners van het Helmhuis in Pijnacker in ieder geval een mooi muziekfeestje konden bouwen. Samen met zijn vriendin Désirée Hogenelst zong hij de Nederlandstalige sterren van de hemel, onder begeleiding van zijn eigen kleine sopraansaxofoon. "Mijn moeder woont al zo'n negentien jaar in het Helmhuis, zodoende ken ik ook een aantal bewoners daar. Het optreden werd erg gewaardeerd. Toen ik stopte, vroeg men zich af of het pauze was, want ze hadden nog wel eventjes door willen gaan", lacht Huib.

Ook de SWOP was zeer onder de indruk van het mini-concert. Wellicht komt er nog een vervolg in de andere dorpskernen. "Geen probleem, want het is leuk en dankbaar om te doen", aldus Huib. Ook bij de Gouwe in Pijnacker kregen de bewoners een verrassing. Zaterdag heeft Keine Ahnung, de inmiddels bekende Tirolerband van Muziekvereniging Excelsior, namelijk opgetreden bij Het Gouwe Huis. Het was weer een groot feest, met veel publiek. Er werd veel geklapt en er waren veel blije mensen. "Daar doen we het voor! Na afloop heeft de band ook nog een muzikaal uitstapje gemaakt in Zoetermeer bij Buytenhage", zo laat men weten.

Uit de krant