Afbeelding

Bibliotheek Oostland heeft 5000e boek bezorgd

Actueel 603 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Bibliotheek Oostland is direct na de sluiting van de vestigingen begonnen met het bezorgen aan huis van de gereserveerde boeken. En dat is een doorslaand succes gebleken. Deze week werd het 5000e boek aan huis bezorgd. Bij de familie van Huffelen. Vooral de zevenjarige dochter Myrthe van het gezin kon haar geluk niet op toen vrijwilligster Petra Woolley weer twee flink gevulde tassen kwam afleveren. 

Moeder Inge was via de nieuwsbrief van Bibliotheek Oostland achter de mogelijkheid gekomen dat boeken aan huis bezorgd kunnen worden. Een uitkomst in deze tijd, want de ouders werken thuis en Myrthe en haar jongere broertje kunnen (nog) niet naar school: “Myrthe leest sowieso erg veel, maar nu is het nog fijner dat we wat extra leesmateriaal aan huis kunnen krijgen. De boeken van de buurvrouw, zelf leerkracht in basisonderwijs, waren ook al bijna uit.”

De medewerkers van Bibliotheek Oostland zijn elke dag net zo druk in de weer als anders. Er zijn bepaalde maatregelen hoe er omgegaan wordt met de boeken die aan huis bezorgd worden. Zo worden ze in een tasje voor de deur gezet en wordt er aangebeld. Als de boeken terug gebracht worden via de boekenbussen/karren in de hal van vestigingen blijven ze week onaangeroerd voor ze weer uitgeleend worden. Er wordt in deze periode geen te-laatgeld in rekening gebracht.

Ook de verrassingstassen die bij de winkels van Boekhandel van Atten worden meegegeven lopen fantastisch. Een heel leuk samenwerkingsverband met deze bekende lokale boekhandel. In de tassen zitten diverse bibliotheekboeken en Van Atten doet er nog een leuke attentie bij. De boekenbezorgservice en de verrassingstassen zijn beschikbaar voor zowel leden als niet-leden. “Het gaat erom dat we mensen wat afleiding en plezier kunnen bieden in deze bijzondere tijden. En dat kan prima, ook als we niet fysiek open zijn. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog een zeer uitgebreide collectie e-books en luisterboeken”, aldus bibliotheekdirecteur Petra Togni.

Boeken reserveren of vragen wat de mogelijkheden zijn? Elke werkdag is er per vestiging (uitgezonderd Delfgauw en De Driesprong) telefonisch spreekuur van 9.00-11.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant