[N470] Werkzaamheden tussen Tolhekplein en rotonde Berkelseweg | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
N470

Werkzaamheden tussen Tolhekplein en rotonde Berkelseweg

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker/Regio - Vanaf dinsdagavond 28 april tot en met uiterlijk vrijdagochtend 11 juni werkt Boskalis aan de N470 tussen het Tolhekplein in Pijnacker en de rotonde Berkelseweg in Zoetermeer. Op dit deel loopt de bocht bij het Duoduct Windaassloot naar de verkeerde kant af waardoor u met de auto naar buiten gedrukt wordt. Dit wordt tijdens deze werkzaamheden aangepakt. Daarnaast worden een aantal innovaties toegepast zoals een sedumberm en twee innovatieve asfaltmengsels.

In de periode tussen 28 april en 11 juni vinden veel werkzaamheden plaats. Op doordeweekse dagen werkt Boskalis tussen 20.00 en 06.00 uur. Met uitzondering van de feestdagen. Tijdens de doordeweekse werkzaamheden is één rijrichting van de N470 afgesloten. Daarnaast is deze periode de weg ook enkele weekenden afgesloten. De N470 is dan in beide richtingen niet toegankelijk. De werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden aan het Duoduct Windaassloot zijn ingrijpend en tijdrovend. Daarom duren de werkzaamheden op dit traject langer dan op de andere delen van dit traject. In het bijgevoegde overzicht is aangegeven wanneer de N470 in welke richting afgesloten zal zijn.

Hinder
Onderstaande planning van de werkzaamheden komt ook in de Bouwapp te staan en elke nieuwe fase en weekendafsluiting wordt hier met u gedeeld. Door dit te volgen blijft u, ook van eventuele wijzigingen, op de hoogte. De doordeweekse werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur.

Wanneer Boskalis aan de noordbaan werkt is de weg afgesloten vanaf de Berkelseweg in Zoetermeer richting het Tolhekplein in Pijnacker.
Wanneer aan de zuidbaan gewerkt word, is de weg afgesloten vanaf het Tolhekplein in Pijnacker tot de rotonde Berkelseweg in Zoetermeer.

27 april – 18 mei
Van dinsdagavond 28 april tot vrijdagochtend 1 mei wordt ‘s nachts aan de noordbaan gewerkt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Van vrijdagavond 1 mei 20.00 uur tot en met maandagochtend 4 mei 06.00 uur is de N470 in beide richtingen afgesloten

Van woensdagavond 6 mei tot en met zaterdagochtend 9 mei wordt ‘s nachts aan de noordbaan gewerkt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Van zaterdagochtend 9 mei 20.00 uur tot en met maandag ochtend 11 mei 06.00 uur is de N470 in beide richtingen afgesloten. Dit is een reserveweekend, in de Bouwapp komt te staan of deze doorgaat.

Van maandagavond 11 mei tot en met vrijdagochtend 15 mei wordt ‘s nachts aan de noordbaan gewerkt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Van vrijdagavond 15 mei 20.00 uur tot en met maandagochtend 18 mei 06.00 uur is de N470 in beide richtingen afgesloten.

18 mei – 29 mei
Van maandagavond 18 mei tot donderdagochtend 21 mei wordt ‘s nachts aan de zuidbaan van de N470 gewerkt.
Van maandagavond 25 mei tot woensdagochtend 27 mei wordt ‘s nachts aan de zuidbaan gewerkt.
Op woensdagavond 27 mei wordt aan de noordbaan gewerkt.
Op donderdagavond 28 mei wordt weer aan de zuidbaan gewerkt.
Alle werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur.

2 juni – 12 juni
Van dinsdagavond 2 juni tot vrijdagochtend 5 juni wordt ‘s nachts aan de noordbaan van de N470 gewerkt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Van vrijdagavond 5 juni 20.00 uur tot en met maandagochtend 8 juni 06.00 uur is de N470 in beide richtingen afgesloten.

Van maandagavond 8 juni tot woensdagochtend 10 juni wordt ‘s nachts aan de noordbaan gewerkt. Op donderdagavond 11 juni wordt aan de zuidbaan gewerkt. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur.

Omleiding
Bij een afsluiting van de noordbaan zijn er twee omleidingsroutes. Een loopt via de Katwijkerlaan, de ander via de Noordeindseweg. Wilt u richting Delft? Volg dan de A12. Bij een afsluiting van de zuidbaan zal het verkeer omgeleid worden over de Oostmeerlaan en de Noordeindseweg. Voor een afbeelding van beide omleidingen zie de bijgevoegde pagina bij deze brief. Tijdens de weekendafsluitingen kunt u ook van deze routes gebruik maken.

Innovaties
Op dit deel van de N470 worden tijdens de werkzaamheden enkele innovaties geïntroduceerd. Er worden twee proefvakken asfalt aangebracht, een asfaltmengsel met houtvezels en een asfaltmengsel met 60% hergebruikt asfalt. Ook wordt in de middenberm een plantensoort aangebracht waardoor het onderhoud minder vaak uitgevoerd hoeft te worden. Dit bespaart veel CO2.Deze innovaties worden op de N470 toegepast en we hopen, dat als ze hier goed bevallen ze op meer plekken in de Provincie, en in Nederland, kunnen worden toegepast!

RIVM maatregelen m.b.t. het coronavirus
De werkzaamheden kunnen nog ‘gewoon’ worden uitgevoerd en vinden uiteraard plaats met in achtneming van de RIVM-maatregelen m.b.t. het coronavirus. Bij wijzigingen van de RIVM-maatregelen vanuit de Rijksoverheid kunnen de werkzaamheden echter worden gewijzigd. Wij zullen u hierover dan tijdig informeren via de Bouwapp.

Meer informatie
Meer informatie staat op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: OmgevingN470@boskalis.com      

Meer berichten